Kolla här Janne, såhär ska din nästa trupp se ut!

Till hösten samlar Janne Andersson landslaget på nytt för nästa test – EM-kvalet. Då blir det ett par förändringar i truppen och såhär borde det se ut.

ANNONS

Det blev en drömstart på VM-äventyret i Ryssland för Janne Andersson och hans landslag. Detta då Sydkorea besegrades med 1-0 efter att Andreas Granqvist varit iskall från straffpunkten.

Det såg ut att fortsätta på den inslagna vägen mot de regerande världsmästarna Tyskland men slutade med en blytung förlust på övertid då Toni Kroos slagit till och gett tyskarna segern.

Inför den sista omgången mot Mexiko var det klara förutsättningar. Sverige var tvunget att vinna för att vara säkra på avancemang från gruppspelet.

Det slutade dock med 3-0 och Andreas Granqvist och hans lagkamrater. Istället för hemresa till Sverige blev det åttondelsfinal mot Schweiz för det svenska landslaget.

ANNONS

En åttondelsfinal som slutade med 1-0 och de svenska spelarna slapp packa väskorna och fick istället ladda för kvartsfinal mot England.

Ett England som dock blev en för tuff motståndare och VM-äventyret var över för de svenska spelarna.

För Janne Andersson är det EM-kvalet som är nästa utmaning och till hösten råder det osäkerhet kring flera av nyckelspelarna.

Spelare som Andreas Granqvist, 33, Sebastian Larsson, 33, Ola Toivonen, 31, Marcus Berg, 31, Mikael Lustig, 31, och Gustav Svensson, 31.

Efter uttåget ur VM var Andreas Granqvist tydlig med att det här "mycket möjligt" kan ha varit hans sista landskamp medan de andra veteranerna inte ville ge några klara besked.

Men GP siar in i framtiden och såhär borde det se ut i Janne Anderssons nästa landslagstrupp.

Startelvan till hösten i landslaget

Målvakt: Robin Olsen

Är bara 28 år och har flera bra år framför sig. Presterar på en hög nivå och kommer inom kort ha en annan klubbadress. Given i EM-kvalet.

Högerback: Mikael Lustig

Mikael Lustig är fortfarande den bästa högerbacken i Sverige – utan tvekan. Orkar han ladda om efter VM så är han given.

Mittback: Victor Nilsson Lindelöf

Är fortfarande på uppåtgående kurva i sin karriär och kommer bli en stöttepelare för landslaget.

Mittback: Pontus Jansson

Fick chansen mot Sydkorea och imponerade direkt. Flera bra säsonger bakom sig i Leeds och är den givna arvtagaren till Andreas Granqvist.

Vänsterback: Ludwig Augustinsson

Har under Janne Anderssons ledning konkurrerat ut Martin Olsson och lär fortsätta göra det.

Högermittfältare: Viktor Claesson

Haft en kanonsäsong i Ryssland och gjort ett starkt VM. Given i landslagets startelvan under EM-kvalet.

Innermittfältare: Albin Ekdal

Skadedrabbad säsong men har presterat på hög nivå i VM. Byter förhoppningsvis klubb i sommar och kan bli en viktig kugge under EM-kvalet.

Innermittfältare: Jakob Johansson

Sköt Sverige till VM men drog sedan korsbandet. Kommer han upp i samma standard som innan skadan så tar han Sebastian Larssons plats på mitten.

Vänstermittfältare: Emil Forsberg

Given, given och åter given i EM-kvalet. Vår bästa offensiva spelare och lär knappast bli sämre de kommande åren.

Forward: Marcus Berg

Fick inte till det i VM men kom till chans efter chans och kommer göra mål under EM-kvalet. Viktig pjäs.

Forward: Isaac Kiese Thelin

Bra i luften och har dessutom öst in mål i Belgien. Borde kunna komplettera Berg ganska bra.

Resterande del av truppen till hösten i landslaget

Målvakter: Karl-Johan Johnsson och Pontus Dahlberg

"KJ" Johnsson har varit riktigt vass i Frankrike och kan axla andrarollen bakom Olsen. Dahlberg kan få vara med för att se och lära redan nu.

Ytterbackar: Emil Krafth och Martin Olsson.

Martin Olsson är rutinerad och visade under VM att han har här att göra. Emil Krafth har varit bra i landslaget tidigare och är ett framtidsnamn.

Mittbackar: Filip Helander och Sebastian Holmén.

Filip Helander har varit med i och kring landslaget ett tag och presterar bra i Italien. Holmén har haft en fin utveckling i Ryssland.

Centrala mittfältare: Gustav Svensson, Oscar Hiljemark och Simon Tibbling.

Hiljemark och Svensson är beprövade på den här nivån och gör inte bort sig om chansen ges. Simon Tibbling har varit riktigt bra i Bröndby och borde få en chans. En lirare.

Yttermittfältare: Sam Larsson och Ken Sema.

I VM kändes det som att det var få spelare på bänken som kunde förändra en matchbild. Med Sam Larsson och Ken Sema på kanterna som inhoppare så får Janne Andersson större alternativ.

Anfallare: John Guidetti och Samuel Armenteros.

John Guidetti är energiknippet som aldrig ger sig och sprider en härlig känsla av att Sverige kan slå alla lag. Samuel Armenteros har öst in mål i MLS och borde få en ny chans i landslaget.

ANNONS