Oscar Hiljemark. Arkivbild.
Oscar Hiljemark. Arkivbild.

Kiese Thelin och Hiljemark in i truppen

Avstängde Ola Toivonen ersätts av Isaac Kiese Thelin och Oscar Hiljemark plockas in för skadade Albin Ekdal till VM-kvalmatchen mot Vitryssland på söndag.

ANNONS
|

- Albin är sargad i sin rygg, vilket vi nästan hade utgått från. Därför kallar jag in Oscar Hiljemark i truppen, säger förbundskaptenen Janne Andersson.

- Båda (Kiese Thelin och Hiljemark) ansluter till Minsk i kväll.

ANNONS

Ekdal lämnar troligen inte truppen.

- Jag är inte riktigt säker på hur han gör, men det senaste jag hörde var att han följer med. Klart är att han inte kommer att spela matchen, säger Andersson.

Kiese Thelin ser fram emot att ansluta till landslagstruppen.

- Det är alltid kul att komma med i landslaget. Jag var på väg att träna med mitt lag nu på förmiddagen men det var bara att ta skorna och åka hem igen. Jag flyger från Bryssel nu i eftermiddag och landar i Minsk i kväll, säger Kiese Thelin till Aftonbladet.

Belgienproffset, utlånad av Anderlecht till Beveren, har haft för vana att bli inkallad som reserv i truppen. Det här är tredje gången bara under Janne Anderssons tid. Han har också fått speltid när han kallats in.

ANNONS

- Jag är fullt beredd på att göra det igen, säger han.

Anfallaren Ola Toivonen fick en varning mot Bulgarien på torsdagskvällen och är avstängd i söndagens match mot Vitryssland.

Sofia, TT:s utsände
ANNONS