Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Kristian Karlsson. Arkivbild. Bild: Hanna Franzén/TT

Karlsson kan missa EM: "Blir väldigt svårt"

Kristian Karlsson är rankad som Sveriges näst bästa bordtennisspelare.
Men 28-åringen skadade sig under en match i Tjeckien och kan missa EM.
– Min hobbygissning är att det blir väldigt svårt, säger förbundskaptenen Peter Blomquist.

Det var under onsdagens World Tour-tävling i Tjeckien som olyckan var framme för Kristian Karlsson, rankad tvåa i Sverige och på plats 25 i världen. Under en match mot sydkoreanen Cho Dae-Seong blev Karlsson lurad på en boll och behövde ändra fotställning snabbt.

– Då trampade han snett och ett ligament blev skadat. Han är just nu i Tyskland och kör rehab, och får behandlingar av klubbläkaren (i Borussia Düsseldorf), säger förbundskaptenen Peter Blomquist.

Karlsson går en kamp mot klockan för att bli spelklar till EM, som börjar den 3 september. Blomquist säger att det är väldigt oklart hur lång tid det kommer att behövas för att skadan ska läka. Först ska Karlsson gå på kryckor i en vecka, från och med i onsdags.

Att han ska hinna tillbaka och inte bara kunna stödja på benet, utan också prestera på den nivå som krävs för EM, betecknar Peter Blomquist som väldigt svårt.

– Om det blir så att han inte spelar har vi en så stark trupp att målsättningen inte går ner. Vi står inte och faller med honom. De andra har visat att det absolut finns möjligheter att slåss om de ädlaste medaljerna, säger Peter Blomquist.