Jonatan Hårenberg tvingades släppa in fyra mål mot IFK Uddevalla. Här är det första av Ahmed Abdultaofik.
Jonatan Hårenberg tvingades släppa in fyra mål mot IFK Uddevalla. Här är det första av Ahmed Abdultaofik.

Jonatan Hårenberg: "Inte roligt att släppa in fyra"

Grebbestad har släppt in sex mål på hela vårsäsongen. I måndagens DM-semifinal gjorde IFK Uddevalla fyra på en timme.

ANNONS
|

Bara halva Grebbestadstränarduo var på plats när laget spelade SM-semifinal i DM mot IFK Uddevalla. Matti Demegård är som vi tidigare berättat i Nederländerna för att scouta åt Pia Sundhages landslag som spelar EM just nu.

Laget saknade också anfallaren Jonas Henriksson som dragits med sjukdom och ljumskskadade mittfältaren Granit Berisha.

Både inledningen ochledningen gick ändå till gästande Grebbestad som spelade ett fint passningsspel över hela planen. Det var något som målvakten och tränaren Jonatan Hårenberg var nöjd med.

– Jag tycker att vi kommer upp i bra bolltempo och är bra på att trilla boll. Sedan går fotboll ut på att göra mål och Uddevalla är riktigt duktiga på sina kontringar. När vi tappar boll så nyper de till, det avgör, säger han.

ANNONS

Ettan gjorde Emeka Uche snyggt efter att ha vänt bort sin försvarare. Ytterligare någon chans skapades men utan att resultera.

Istället var detIFK Uddevalla som grävde fram chanserna – och målen. De fick sätta fyra bollar bakom Hårenberg som inte är van vid att få plocka så många ur nätet. Endast sex insläppta mål har laget under våren i division 2.

– Serien och DM är två olika saker. Här är det vinst som gäller och då får vi trycka fram och chansa lite men det är klart att det inte är roligt att släppa in fyra som målvakt.

Hur hårt tar det på dig att släppa in fyra mål?

– Jag börjar bli till åren och på ett sätt och jag ska nog bli av med det rätt snabbt. Men.. klart att det inte är roligt att släppa in fyra i en semifinal som vi vill vinna.

Trots förlusten sominnebär att Grebbestad inte får chansen att vinna DM igen – som de gjorde 2015 – var inte tränare Hårenberg alltför nedslagen. Han försökte fokusera på de positiva bitarna inför hösten där Grebbestad leder division 2-serien.

Han plussade också för två 17-åriga inhoppare.

– Vi får ta med oss det vi gör bra med anfallsspelet och så vet vi att man blir straffad om man slappnar av. Sedan är det kul att Oskar (Lindberg) får komma in och visa upp sig, likadant med Victor (Edvardsson) som bjuder upp och inte faller ifrån.

ANNONS

Lindberg ersatte Erik Andreasson inför andra halvlek och satte snyggt matchens sista mål till slutresultatet 4–2.

ANNONS