Rosengårds tränare Jack Majgaard Jensen tycker att den nye förbundskaptenen Peter Gerhardsson fattade rätt beslut när han inte tog ut anfallsstjärnan Lotta Schelin i sin trupp. Schelin har inte kunnat spela sedan EM i Nederländerna på grund av en nackskada.
Rosengårds tränare Jack Majgaard Jensen tycker att den nye förbundskaptenen Peter Gerhardsson fattade rätt beslut när han inte tog ut anfallsstjärnan Lotta Schelin i sin trupp. Schelin har inte kunnat spela sedan EM i Nederländerna på grund av en nackskada.

Jensen ser en nystart med Gerhardsson

Pia Sundhage fick kritik för sin bristande kommunikation med de allsvenska tränarna. Rosengårdstränaren Jack Majgaard Jensen ser en nystart med Peter Gerhardsson som förbundskapten.

ANNONS
|

Under måndagen presenterade den nye förbundskaptenen Peter Gerhardsson sin första landslagstrupp. Ett namn som saknas till VM-kvalet mot Kroatien i september är Lotta Schelin – Sveriges genom tiderna bästa målskytt. Anfallaren är fortfarande inte tillbaka i lagträning efter sin nackskada.

- Jag tycker att han (Gerhardsson) fattade rätt beslut när han inte tog med henne i truppen, säger Rosengårdstränaren Jack Majgaard Jensen inför onsdagens damallsvenska höstderby mot Limhamn/Bunkeflo (LB07) på Swedbank stadion.

ANNONS

"En annan syn"

Dansken var kritisk till att Schelin behandlades med smärtstillande under EM i Nederländerna. Nackskadan ådrog hon sig i vårsäsongens derby mot LB07 den 26 juni. Gerhardsson var i kontakt med Rosengårdstränaren innan trupputtagningen.

- Jag sade vad jag tyckte och tänkte. Vi måste se till vad som är bäst för vår klubb, vad vi tycker är bäst för Lotta och hur vi ser på situationen. Den gamla landslagsledningen hade en annan syn på det, men jag tyckte att det blev bevisat en annan syn i går (måndag) på det sätt som de agerar, säger Majgaard Jensen.

Sundhage fick under sin tid som förbundskapten även kritik för sin bristande kommunikation med de allsvenska klubbarna.

TT: Med Gerhardsson som ny förbundskapten – känns det som en nystart även för er som allsvenska tränare?

- Ja, det tror jag. Han var redan med när vi var i Holland (EM) tillsammans med resten av tränarna. Då bodde han på samma hotell, var med på våra möten och snackade med varje tränare enskilt. Det är inte så dumt.

ANNONS

"Känna efter själv"

Schelin har inte spelat någon match sedan EM och har under hela sin karriär dessutom haft problem med migrän. När hon är tillbaka vet inte Rosengårdstränaren.

- Hon får känna efter själv. För det viktigaste är att hon kommer tillbaka som en hel person. Vi vill inte stressa Lotta.

Rosengård vann Svenska cupen i söndags mot den allsvenska serieledaren Linköping (1–0). Redan på onsdagen väntar derby mot LB07 på Swedbank stadion. Vid seger är Rosengård endast två poäng efter östgötskorna.

- Det är tätt med matcher, men som tur är det ju mycket uppmärksamhet kring den här matchen. Det handlar om att få in den energin i laget för att visa att vi är bättre än LB07, säger Majgaard Jensen.

TT
ANNONS