Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Matcherna ska ske mot klubbar i närområdet och varje lag får spela högst en match per vecka. Bild: Joel Hansson
Matcherna ska ske mot klubbar i närområdet och varje lag får spela högst en match per vecka. Bild: Joel Hansson

Ishockeyförbundets besked: Tillåter matcher igen

Ishockeyförbundet lättar på reglerna och har beslutat att barn födda 2005 eller senare får spela enskilda matcher.

Den 18 december rekommenderade regeringen att alla kommunala idrottshallar skulle stängas fram till den 24 januari. Men i förra veckan meddelade regeringen och Folkhälsomyndigheten landets föreningar att öppna upp idrottsverksamheten för barn igen.

Därför har Svenska ishockeyförbundet bestämt sig för att tillåta barn födda 2005 eller senare att spela enstaka matcher.

Olof Östblom är tävlingschef på svenska ishockeyförbundet och säger följande till förbundets hemsida:

”Barnidrotten har möjligheten att genomföra enstaka matcher vilket vi är mycket glada för, samtidigt som det innebär ett stort ansvar för oss som förbund men också för våra föreningar och ledare att ta det ansvar enstaka matcher innebär. Vi ser hur våra föreningar och lag har ställt om verksamhet och hittat bra lösningar för att bedriva en så smittosäker verksamhet som möjligt och vill poängtera att det är lika viktigt framåt.”

Matcherna ska ske mot klubbar i närområdet och varje lag får spela högst en match per vecka. I hockeyförbundets pressmeddelande står det också att serie- och cupspel inte är möjligt i nuläget och att ingen publik får finnas på plats i samband med matcherna.

Idrottsverksamheten för unga – både inomhus och utomhus – ses som ett undantag, enligt Folkhälsomyndigheten.

Kommunala idrottsanläggningar ska fortsatt hållas stängda för aktiviteter för äldre ungdomar och vuxna till och med den 7 februari.