Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sveriges Jakob Johansson (13, mitten) jublar med lagkamraterna efter 1-0 under fredagens VM-kvalmatch i fotboll mellan Sverige och Italien på Friends arena.

"Inte stirra oss blinda på att vi leder"

Ett fördelaktigt mål, sade Jakob Johansson. Men mittfältaren konstaterade även att playoff-mötet med Italien är långt ifrån över.

Jakob Johansson hade varit inne i fyra minuter när han slog till. Mittfältaren drog till direkt och via ett italienskt ben såg han bollen hamna bakom målvakten Gianluigi Buffon.

- Jag försökte ta position utanför straffområde för att förhindra en kontring men även för att nypa till om läget kom. Och mycket riktigt damp bollen ner direkt på rätt ställe, efter en duell där Ola (Toivonen) gjorde det bra, sade han.

- Det var bara att nypa till, försöka hålla nere bollen och se till att träffa mål – och det gjorde jag ju...

"Långt ifrån över"

Målet gör att Sverige har ett litet grepp om playoff-matchen inför returen på San Siro i Milano på måndag.

Men det är inget som Johansson tycker att spelarna ska fundera på.

- Det är klart att det är ett fördelaktigt resultat. Vi släppte inte in några mål och vi fick med oss ett mål, men det här är långt ifrån över, sade han.

- Det är ett fantastiskt bra landslag som vi kommer möta på bortaplan, så det är långt ifrån över. Vi får se det som en ny match. Vi får inte stirra oss blinda på att vi leder med en boll. Vi ska göra det rätt från början, men det ser lovande ut.

Började på bänken

Jakob Johansson, som hade startade Sveriges tre avslutade matcher i kvalgruppen, hamnade utanför startelvan när Albin Ekdal gav klartecken för spel.

Men när den skadeförföljde mittfältarens kropp gav upp efter 57 minuter fick AEK Aten-spelaren kliva in Friends arenas gräs.

- Det är klart att alla vill spela, naturligtvis. Men det här var en sådan speciell match, man var taggad och laddad oavsett om man startade eller inte. Man ville bara att det ska går bra för laget, men självklart vill man spela, sade han.

27-åringen var dock inte besviken efter 1–0-segern på Friends.

Han blev trots allt matchhjälte i det första av två möten med Italien.

- Jag kan inte komma på att jag har gjort något viktigare… Inte i något större sammanhang i alla fall. Jag har ju knappt spelat en match i det här sammanhanget, sade Jakob Johansson.