Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Calle Halfvarsson imponerade på vägen till final i lördagens sprint i Lillehammer. Väl i final räckte inte krafterna till för att nå pallen och Halfvarsson slutade fyra.

Inte roligt är inte så trist för Halfvarsson

Det är inte så roligt att åka skidor just nu för Calle Halfvarsson. Men inte så roligt behöver inte nödvändigtvis vara så tråkigt. Inte just i år.

Tungt, det känns tungt, men det går. Ungefär så har det låtit när Calle Halfvarsson har kommenterat sina lopp under världscupinledningen.

Även om gårdagens sprint var ett steg i rätt riktning – Halfvarsson slutade fyra och kände sig "lite, lite piggare" än tidigare – har han fortfarande inte känslan att han riktigt kan utmana de allra bästa i nuläget.

Tung träning

- Det är väl kanske så här det ska vara nu. Eftersom jag har tränat på ganska bra och gått på ganska tung belastning så har jag varit lite sliten. Men sedan vill man alltid vara pigg men det går ju inte alltid.

Inför dagens skiathlon över tre mil är kroppen fortfarande inte riktigt med honom. Den fortsatt hårda träningsbelastningen gör att han har det tungt i spåren.

- Det är ju inte kul att tävla när man är trött, när det är bara ett stort slit genom varje lopp. Det är klart att det blir tråkigare på det viset, men samtidigt är jag ju hellre superpigg i februari än att vara det nu.

- Jag tränar fortfarande ganska mycket och jag ligger där jag vill vara.

OS i Pyeongchang i februari är årets stora mål för skidåkareliten. Och Calle Halfvarsson erkänner att mästerskapssäsonger kanske på ett sätt är lite tråkigare eftersom formen ska komma först sent under säsongen.

"OS är coolt"

- Men det får vara så då, man får acceptera det. Även om jag har svårt att acceptera det ändå, jag blir ju sur när det inte går bra.

- Världscupen blir inte fullt lika viktig kanske, alla prioriterar ju OS och då släpar allt annat lite efter. Men samtidigt är ju en OS-säsong det roligaste eftersom OS, det är ju coolt.

Han har inte mycket positivt att säga om sin skidåkning under säsongens första veckor. Det enda: att han trots att det stundtals känts ”bedrövligt” har haft häng på toppen.

- Det är väl egentligen det enda som är riktigt positivt, att även om det inte känns superbra så är jag med där uppe.

I dagens skiathlon (15 kilometer i klassisk stil följs av 15 kilometer fristil) tänker han trots känslan i kroppen inte ge upp pallplatserna på förhand.

- Det var längesedan jag körde en tremil, men det ska bli kul att känna på det och se hur länge man orkar hänga med. Förhoppningsvis ända in i mål.

Starttider, söndag:

Kl 10: skiathlon, 15 kilometer masstart, damer.

Kl 11.45: skiathlon, 30 kilometer masstart, herrar.