Zlatan Ibrahimovic hittade inte målet i 1–0-segern borta mot Brescia.
Zlatan Ibrahimovic hittade inte målet i 1–0-segern borta mot Brescia. Bild: Spada/AP/TT

Inhoppare Milans hjälte efter Zlatans miss

Zlatan Ibrahimovic stod för en ordentlig miss borta mot Brescia. Tur för Milan att lagkamraten Ante Rebic fortsätter att leverera framåt. Kroaten sköt tre poäng till Milan – för andra Serie A-matchen i rad som inhoppare – i 1–0-segern.

Zlatan Ibrahimovic hade ett kanonläge att bli målskytt borta mot nästjumbon Brescia i fredagskvällens Serie A-match på Mario Rigamonti-stadion öster om Milano. Men han stod i stället för en ordentlig miss fem, sex meter från mållinjen.

Missen kom i den 40:e minuten, vid ställningen 0–0, efter att Milans vänsterback Theo Hernández stått för ett fint förarbete och spelat in bollen rakt igenom hemmalagets straffområde. Den svenske veterananfallaren mötte inspelet precis vid mitten av målområdeslinjen, satte vänsterfoten till, men fick en ordentlig felträff och bollen gick utanför Brescias mål.

Superinhopparen Rebic

38-årige Ibrahimovic, som nu spelat två raka italienska ligamatcher utan att göra mål, revanscherade sig något när han var med i förarbetet till inhoppande Ante Rebic avgörande 1–0-mål i 71:a minuten.

"Ibra" skickade in bollen med högerfoten innan en tilltrasslad situation uppstod framför Brescias finländske målvakt Jesse Joronen och kroaten dunkade dit bollen. Rebic, två mål som inhoppare i 3–2-segern hemma mot Udinese i söndags, har därmed gjort tre mål på två ligamatcher.

Debuterande Skrabb varnad

I jakt på en kvittering i slutet av matchen hoppade den tidigare IFK Norrköpingsspelaren Simon Skrabb in för Brescia. 25-åringen gjorde därmed sin Serie A-debut efter att ha suttit på bänken i söndagens 2–2-match hemma mot Cagliari. Den finländske landslagsspelaren förblev däremot mållös, men drog på sig en varning i 89:e minuten.

I en haltande Serie A-tabell avancerade formstarka Milan från åttonde till sjätte plats efter lagets tredje raka seger. Zlatan Ibrahimovic har gjort ett mål (i 2–0-segern borta mot Cagliari den 11 januari) på fyra matcher sedan återkomsten till Italien.