Khaddi Sagnia.
Khaddi Sagnia.

Ingen final för Sagnia – trots det nöjd

Två övertramp, 6,42 meter som längst och missad VM-final. Då överraskade Khaddi Sagnia efteråt:

ANNONS
|

Den svenska längdhopparen trampade över knappt i första kvalhoppet, sedan med hela 28 centimeter i andra. I tredje och sista kom det enda godkända försöket, men 6,42 var fyra centimeter från vad som krävdes för att nå fredagens längdhoppsfinal.

Sagnia – VM-sjua på 6,78 för två år sedan – tyckte ändå att hoppningen i Londonregnet var ett stort steg framåt.

- Jag är jävligt stolt över mig själv, säger hon.

ANNONS

- Jag har inte känt mig i så här bra form under hela säsongen, det här var tävlingen där jag verkligen kände att jag kunde hoppa över 6,90. Helt seriöst. Det fanns där inne. Jag är så himla ledsen att jag inte fick finalplatsen och kunde gå vidare och visa vad jag går för.

Vän av ordning kan förstås undra hur Khaddi Sagnia kunde vara så tillfreds med hoppningen efteråt. Men 23-åringen menade att känslan i ansatsen och hoppen var bra, även om resultaten uteblev.

- Om jag säger att det känns bra behöver det inte betyda att det ska vara godkänt och över åtta meter, det är mycket som kan kännas bra i ett hopp, säger hon.

- Det har varit strul på strul på strul tidigare och ingenting har funkat. Nu är det bara att ta med det här in till nästa år och köra vidare.

ANNONS
London, TT:s utsände
ANNONS