Amanda Ilestedt bytte i somras klubb från Turbine Potsdam till Bayern München. Arkivbild. Bild: Christophe Ena/AP/TT

Ilestedts Bayern vann enkelt i hemmapremiären

Amanda Ilestedt och hennes Bayern München imponerade i hemmapremiären i tyska Bundesliga. Den svenska landslagsförsvararen spelade hela matchen när fjolårets ligatvåa enkelt besegrade Frankfurt med 3–0.

Nederländskan Lineth Beerensteyn inledde målskyttet i den första halvleken. Samme Beerensteyn utökade därefter hemmalagets ledning till 2–0 i den andra halvleken innan ett olyckligt självmål fastställde slutresultatet.

Segern var säsongens andra raka och innebär att Ilestedts Bayern München toppar tabellen med en match mer spelad. Det tyska storlaget möter i september Göteborg i Champions League.