IFK Strömstad kammar hem kvalplatsen till division 4. Det kunde konstateras efter derbyuppgörelsen mot Grebbestads IF:s lag 2 på Strömsvallen på söndagseftermiddagen där IFK drog längsta strået.

|

Det blev en stentuff match när lokalrivalerna IFK Strömstad och Grebbestads IF:s lag 2 gjorde upp på Strömsvallen på söndagen. Säsongens sista seriematch för IFK innebar press att leverera. Vinst skulle innebära klättring till andraplatsen i tabellen och därmed en säkrad kvalplats till division 4.

Publiken var spända, spelarna likaså, frågan alla ställde sig var: hur skulle det gå?

Grebbestad for till Strömsvallen med förstärkt trupp. Jonas Henriksson från Grebbestadstruppen i division 1 syntes till på plan och GIF placerade in det första målet i början av första halvlek. Men ledningen höll inte i sig allt för länge. Redan i första halvlek levererade IFK först 1-1 följt av 2-1, vilket också blev slutresultatet.

IFK:s första mål stod David Olsson för.

– Det var ett bra kombinationsspel av oss här framme. Collins (Omondi) kom i ett lite trassligt läge och då fick jag öppet mål sen. Det var bara att lägga in den. Ett riktigt krigarmål, säger David Olsson, efter matchen.

Andra målet blev till genom en hörna där Kristoffer Tingelholm nickade in bollen.

David Olsson och Adam Johansson menar att en stark vinnarskallementalitet fick dem att ta hem matchen på Strömsvallen.

– Det är krigarinstikten, säger Adam Johansson.– Den här matchen är det bara viljan. De är väldigt duktiga och spelar bollen väldigt mycket. Men vi vinner på att vi kämpar för varandra och ville ta kvalplatsen, instämmer David Olsson.

I kvalomgångarna väntar matcher mot Brålanda och Svane med start nästa vecka.