Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Idrotten får ytterligare 19 miljoner kronor i budgetpropositionen för 2018. Däremot tillsätts inga resurser för daglig rörelse och idrott i grundskolan. Arkivbild.

Idrottsstödet ökar med 19 miljoner

Regeringen ökar stödet till idrotten med 19 miljoner kronor i budgetpropositionen för 2018.

Därmed får idrotten totalt 1,954 miljarder kronor.

"Jag välkomnar att regeringen ökar idrottens stöd med 19 miljoner kronor. Socialdemokraterna ska ha ett erkännande för att de har uppfyllt sitt vallöfte att öka stödet till idrotten med 227 miljoner kronor under mandatperioden", säger Björn Eriksson, ordförande i Riksidrottsförbundet, i ett pressmeddelande.

Det särskilda stöd som idrotten fick 2015 till arbete med integration fortsätter och har blivit en del av det ordinarie anslaget. Däremot finns det inga särskilda medel kopplade till satsningen på daglig rörelse och idrott i grundskolan som regeringen aviserade i våras.

"Rörelseförståelse är lika viktigt som läsförståelse, de fina orden måste fyllas med kullerbyttor, klätterställningar och lekar på skolgårdar över hela landet. Regeringens utlovade satsning för rörelse förutsätter att det också tillsätts resurser", säger Eriksson.