Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sveriges Magdalena Ericsson tackar publiken efter 2–0-segern i gruppspelsmatchen mot Ryssland i fredags.

Hoppas på ny publikfest: "Trodde jag inte"

Det svenska landslaget gladdes åt det fina publikstödet under matchen mot Ryssland. I kväll väntar en liknande svensk uppslutning.

Inför fotbolls-EM vittnade biljettförsäljningen om att Sverige skulle få ett svagt stöd från läktarhåll. Men under segermatchen mot Ryssland, 2–0, var det en välfylld blågul sektion på Stadion De Adelaarshorst i Deventer.

- Att få se en gul vägg, det trodde jag faktiskt inte. Det är en sak när vi spelar i Sverige, men att de hittade hit också, det gör mig jätteglad, säger Pia Sundhage.

Mot Italien i kväll ser det på nytt ut att bli ett bra svenskt stöd på läktaren. På måndagsmorgonen hade 3 670 biljetter sålts till matchen, som spelas på Stadion De Vijverberg i Doetinchem.

Av dessa har runt 700 biljetter sålts till den svenska sektionen, lika många som till matchen mot Ryssland. Då räknas heller inte biljetter som har köpts direkt vid arenan, eller där biljettköparen inte har noterat om vilket av lagen man stöttar.

- På riktigt så betyder det sjukt mycket, det är så jävla roligt att se att fansen är på plats. Det har man ju med sig, en klassisk "tolfte spelare". Vi är verkligen tacksamma, säger Lotta Schelin om supportrarna på plats.

Även reaktionerna från Sverige värmer rejält, säger Pia Sundhage.

- Jag får jättemånga sms och mejl där det står att vi är sådana bra förebilder, det finns så många saker som ger mervärde i det här, säger Sundhage.