Kalle Holmberg gjorde två mål när Djurgården besegrade Häcken på hemmaplan.
Kalle Holmberg gjorde två mål när Djurgården besegrade Häcken på hemmaplan. Bild: Naina Hel n Jåma/TT

Holmberg: "Skjuter inte från distans så ofta"

Djurgården ångar på. Efter Kalle Holmbergs två mål mot Häcken seglar de regerande mästarna upp som ny tabelltrea.
– Det är klart att vi vill vara där uppe, säger han efter 3–1-vinsten.

ANNONS

Häcken och Djurgården var inför matchen de lag som släppt in minst mål i fotbollsallsvenskan med nio respektive tio stycken. Men någon målsnål tillställning blev det inte.

Med Emir Kujovic placerad på bänken fick Kalle Holmberg starta på topp. Anfallaren tog vara på chansen och satte dit två av lagets mål i 3–1-segern. Varav ett var en drömträff från distans.

– Det är en bra träff. Så ofta skjuter jag inte från distans, det ska jag vara ärlig och säga, säger Holmberg efter matchen.

Djurgårdens tränare Thomas Lagerlöf var nöjd med segern, men inte med första halvlek.

– Vi är stabila och vinner rättvist. Det är väl 35 minuter vi är katastrofdåliga och håller division fyra-klass. Men avslutningen på första är riktigt bra, vi stabiliserar oss, säger han.

ANNONS

Dubbla skador

Det blev en grinig inledning på matchen med två gula kort och en rad frisparkar redan innan tio minuters spel.

Häcken tvingades också till två byten inom loppet av en halvtimme. Först var det talangen Ali Youssef som utgick skadad efter en kollision med lagkamraten Patrik Wålemark. Sedan fick stjärnmålvakten Peter Abrahamsson lämna planen.

– De har ont fortfarande, det blir att sova på det och undersöka i morgon, säger Häckentränaren Andreas Alm.

Även om Häcken skapade fler chanser och förde spelet var det Djurgården som skulle ta ledningen. Haris Radetinac plockade ner ett inlägg från Aslak Fonn Witry och avslutade mitt på Peter Abrahmsson i Häcken-målet. Kalle Holmberg tog hand om returen och satte dit sitt tredje mål för säsongen.

Trots den tunga inledningen skulle kvitteringen komma. Inspelet från högerbacken Godswill Ekpolo hittade Patrik Wålemark som kunde göra sitt andra allsvenska mål i karriären.

Djurgården tryckte på gasen

Match igen? Icke. På tilläggstid i första halvlek kunde Djurgården ta tillbaka ledningen. Kalle Holmberg gjorde sitt andra mål i matchen när han vände upp och tryckte in bollen med vänsterfoten.

I andra halvlek gasade hemmalaget på och fick in ett tidigt 3–1-mål. Jacob Une Larsson nickade ner Aslak Fonn Witrys hörna, och Erik Berg kunde elegant klacka in bollen.

ANNONS

Efter två raka segrar knappar Djurgården in på serieledande Norrköping. Häcken ramlar ner på femte plats med 18 poäng.

– Vi skickar signaler om att vi är med i toppen. Det är tidigt, men vi är med och nosar, säger Kalle Holmberg.

Emil Forsberg/TT

ANNONS