Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Mathias Gillerstedt, Lions HC. Bild: Thomas Bennelind
Mathias Gillerstedt, Lions HC. Bild: Thomas Bennelind

Hockeysäsongen över – Lions slutar tvåa i kvalserien

Hisingen besegrade Lions i vad som skulle komma att bli säsongens sista match. LHC-tränaren Mathias Gillerstedt har inga invändningar på beslutet att ställa in, men tycker det känns tråkigt att man inte fick avsluta kvalserien.

På söndagen ställdes SHL-slutspelet på grund av coronaviruset. Hockeysäsongen är också över för Lions HC. Division 3-klubben lyckades avancera vidare för spel i kvalserien till division 2, men efter tre matcher bryts resterande möten.

Lions, som föll i förra matchen mot gruppettan Hisingen (3–8), kommer till slut på andraplats. Tränaren Mathias Gillerstedt såg fram emot avslutningen.

– Det känns egendomligt och tomt. Som jag förstår är det ingen som riktigt vet vad som händer med matcherna som återstår. Naturligtvis är det så tråkigt det kan bli. Vi inledde kvalserien så när så bra man kunde ha gjort, säger han.

"Full respekt och förståelse för situationen"

De sportsliga förutsättningarna var goda. Truppen hade förstärkts och motivationen var på topp. Samtidigt är Mathias Gillerstedt tydlig med att hälsan och samhället har högsta prioritet.

– Man måste ha full respekt och förståelse för situationen. Det är många som är oroliga, ingen som riktigt vet vart det här ska bära hän, säger han.

LÄS MER: Lions fick försmak på division 2 – Hisingen vann stort i gruppfinalen

Tre matcher återstod att spela: Göteborgs IK på Lionshov, hade följts upp med två bortamöten med Varberg och Hisingen. Som tabellen slutade hade Lions tre poäng upp till Hisingen, som vunnit samtliga av sina tre matcher.

– Det var öppet spjäll på slutet. Visserligen avslutade vi inte den sista matchen så bra, men det fanns skäl till det. Vi hade kommit igen. Nu känns det väldigt tomt att vi inte fick spela om det. Det var inte så långt kvar på säsongen, det känns lite tråkigt, säger Mathias Gillerstedt.

"Nu är det bara att gilla läget"

Han tycker att laget har gjort en stark säsong i hockeytrean, alltrean och kvalserien.

– Vi är jättenöjda med hur laget presterat i år. Vi har varit på rätt väg. Därför känns det extra surt att vi inte kan få avsluta. Sedan får vi se vad som händer, säger tränaren.

Spelarna i truppen som kommer från andra orter har lämnat Strömstad. Måndagens samling för spelarna som är kvar är den sista för säsongen.

– De spelarna som inte kommer från Strömstad har åkt hem. Det kan bli att matcherna som återstår spelas klart nästa säsong, eller så går förbundet på nuvarande ställning i tabellen.

– Men mycket hänger ihop med vad som händer i övriga serier i regionen. Nu är det bara att gilla läget, säger Mathias Gillerstedt.

Kvalserien till division 2

1. Hisingen, 9 poäng.

2. Lions, 6.

3. Göteborg, 3.

4. Varberg, 0.