Grebbestads damer spelade sin första hemmamatch på söndagen (arkivbild).
Grebbestads damer spelade sin första hemmamatch på söndagen (arkivbild). Bild: Victoria Petersson

Hemmapremiären lockade mycket folk till Siljevi

I helgen var det dags för hemmapremiär för Grebbestads nybildade damlag i division 4. Hela 150 personer kom till Siljevi när Gif kryssade mot Svarteborg-Munkedal på söndagseftermiddagen. Samtidigt tog IFK Strömstads damer en stabil bortaseger mot Tjörn, och Bullaren vann hemma.

För första gången någonsin ställer Grebbestads IF upp med ett damlag den här säsongen, och på söndagen var det dags för hemmapremiär på Siljevi. Hela 150 personer dök upp på läktarna i det fina försommarvädret – en hög publiksiffra för att vara division 4 Bohuslän.

Första halvlek passerade utan mål, och sedan inledde Alice Josefin Smart målskyttet för Gif i den 51:a minuten.

Därefter tog Svarteborg/Munkedal över och gjorde två mål, genom Jennifer Johansson och Johanna Kihlstrand. Men Grebbestad ville ha med sig en poäng från hemmapremiären och de knep den till slut genom Ida Anderssons kvittering på nick i den 87.e minuten.

Samtidigt på söndagen vann IFK Strömstad sin bortamatch mot Tjörns DFF med 3–1. Erica Antonsen blev tvåmålsskytt och Elin Andersson Almén gjorde det tredje målet för IFK.

Även Bullarens damer tog en seger i helgen när de tog emot Munkedals IF på Kvännevi på lördagen. Det blev en säker seger med 4–1. Emma Cederström gjorde två mål, övriga mål för Bullaren gjordes av Angelica Karlsson och Sandra Nielsen. Efter fem matcher i serien har Bullaren vunnit tre och spelat en oavgjord, och ligger nu fyra i division 3 Bohuslän-Dalsland.