Sofia Jakobsson. Arkivbild.
Sofia Jakobsson. Arkivbild.

Hattrick av Jakobsson för Montpellier

Sofia Jakobsson har på allvar hittat målformen efter sin skadecomeback för lite mer än en månad sedan. I helgens möte med Bordeaux stod hon för tre av målen när Montpellier vann med 4–1.

ANNONS
|

Det första av Jakobssons mål i mötet med Bordeaux kom på straff. Det andra efter förarbete av svenska lagkamraten Stina Blackstenius.

Blackstenius blev även hon målskytt när hon gjorde 3–0 efter att bara halvtimmen av matchen var spelad. Jakobsson fullbordade sitt hattrick och fastställde slutresultatet 4–1 på övertid.

Ett skönt kvitto på att målformen är där den ska för Jakobsson.

- Det är extra viktigt för självförtroendet eftersom jag spelar som forward och precis har kommit tillbaka efter en sådan lång skada. Jag är inte på samma nivå som innan skadan, men det blir bättre och bättre för varje match, säger Jakobsson till Expressen.

ANNONS

Vägen tillbaka från skadan har varit lång. Men väl framme och tillbaka på planen menar Jakobsson att hon har kommit tillbaka till fotbollen utan att känna någon rädsla för en ny skada.

- Det är en lång väg men jag känner absolut ingen rädsla på planen nu. Och det är otroligt skönt. Eftersom jag stegrade träningen långsamt så kände jag mig verkligen redo inför min första match. Ibland är det svårt att säga själv vilken form man är, men jag har hört från andra i laget att de inte ser någon rädsla i hur jag spelar och tränar, säger Jakobsson.

Emma Berglund spelade 90 minuter när hennes Paris SG besegrade Marseille med 5–2 i ett prestigefyllt bortamöte.

TT

ANNONS