Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Imponerar i SM. Strömstad HK:s F14-lag är vidare till steg 3 i U-SM. Bild: Privat
Imponerar i SM. Strömstad HK:s F14-lag är vidare till steg 3 i U-SM. Bild: Privat

Härlig SM-helg i Karlstad

Toppklubben Önnered rådde man inte på. Men Strömstad HK:s F14-lag lyckades gå vidare till nästa steg i U-SM.

IFK Hammarö, Strömstad HK, Önnered HK, Ludvika HF och HK Lidköping var lagen som gjorde upp i Karlstad om två direktplatser till steg 3 i USM. Förhandsfavoriten Önnered levde upp till förväntningarna och vann samtliga matcher.

För SHK, med tränaren Johan Brandberg vid sidlinjen, säkrades andraplatsen i gruppen genom resultatraden: två vinster, en oavgjord och en förlust. Övriga lag tog sig också vidare i U-SM, men behöver avancera genom matcher i steg två.

– Det var väldigt kul. Visst, på pappret var gruppen inte jättesvår. Det var i så fall Önnered, som jag tror blir ett av åtta lag som gör upp i steg fem om SM-guldet, säger Johan Brandberg.

Även om gruppen kanske inte ställde SHK inför de svåraste av prov fanns hinder på vägen. Mötet med arrangörsföreningen IFK Hammarö, som hejades på av en entusiastisk publik, blev tätt. SHK gick tidigt upp i ledningen, men Hammarö kom i kapp.

– Vi hade en urladdning i första segermatchen mot Ludvika (15–4). Alla tio spelare i truppen gick för fullt. Vi får till en bra träff mot Hammarö när vi går upp i ledning med 3–0, men sedan stannar maskinen, säger Johan Brandberg.

IFK fick upp tempot, kom tillbaka och gick upp i ledning med tre mål. SHK svarade:

– I andra halvlek går vi ikapp. Matchen väger och vi tar ledningen på nytt. Vi har ett mål upp när det återstår en minut av matchen. Hammarö får straff som de gör mål på, säger SHK-tränaren

18–18 blir slutresultatet efter händelserika slutsekunder. Strömstad HK är klart för steg 3 – som kan avgöras på hemmaplan.

– Vi har ansökt om att få spela i aktivitetshallen. Jag är jättenöjd med laget. I Bohuslän-Dal är vi enda lag i 14-årskullen som tog sig direkt till steg 3. Något som varken Kropps, Stenungsund eller Lysekil gjorde, säger Johan Brandberg.