Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

John Guidetti efter herrlandslagets träning på Friends arena.

Guidetti missnöjd med tillvaron i Spanien

Just nu är John Guidetti glad för att vara en del av Sveriges jakt på VM-slutspelet i Ryssland. Hemma i Celta Vigo är det andra känslor som gäller.

Första frågan är enkel och syftet med den är att få en lättsam öppning på samtalet. John Guidetti tänker annorlunda – och väljer omgående att ta konversationen dit han vill.

- Det är klart att det inte är en bra situation i klubben just nu. Jag är inte nöjd med det. Det är något som måste lösas och vi har börjat ta tag i det, säger han.

- Situationen som är nu är inte hållbar, jag vill spela fotboll och jag anser att jag förtjänar att få spela mer än vad jag gör men sedan har vi landslagsspelare på varenda position där framme, och det är inga dåliga landslag: Uruguay, Spanien, Danmark, Turkiet...

Missad säsongsstart

Det var i en träningsmatch mot Roma, Celta Vigos genrep inför La Liga-säsongen, som landslagsanfallaren skadade axeln. Skadan gjorde att Guidetti missade inledningen av säsongen och landslagets VM-kvalmatcher mot Bulgarien och mot Vitryssland, och enligt 25-åringen är det skadan som fortfarande gör att han finns långt ner på tränaren Juan Carlos Unzués prioriteringslista.

Det är en situation som han vill ändra på. Om det innebär ett klubbyte vet inte Guidetti, just nu handlar den närmaste tiden bara om att prestera på träningar och övertyga tränaren om att få mer speltid.

Hänger inte läpp

- Det är bara att kämpa på. Jag har lärt mig med tiden att om man inte håller med i besluten som vissa tar så tjänar det inget till att hänga med läppen, inte prestera på träningar. Sådant funkar inte, säger han.

- Jag gnuggar på i 110 procent, jag stannar kvar längre, jag kommer först, jag går hem sist. Det är bara att kriga på.

Senaste matchen som John Guidetti startade för Celta Vigo var i cupmatchen mot Eibar den 25 oktober. Då avgjorde han med 2–1-målet och utsågs till matchens lirare. Det är detaljer som gör att han ändå har bra självförtroende inför Sveriges playoff-matcher mot Italien.

- Det känns bra. Jag är här för att hjälpa grabbarna, pusha på det sättet jag kan och se till att vi tar oss till det där jävla VM:et, säger han.