Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Joakim Helmér, här i Haifs tröja, tar en paus från fotbollen.  Bild: Christer Lindgren
Joakim Helmér, här i Haifs tröja, tar en paus från fotbollen. Bild: Christer Lindgren

Grebbestads nyförvärv tar paus från fotbollen

Han skrev på för Grebbestad i vintras. Nu tar nyförvärvet en paus från fotbollen, skriver klubben på sin hemsida.

Det var i slutet på januari som Grebbestad kommunicerade att klubben knutit till sig Joakim Helmér från division 4-klubben Herrestad.

– Det är en intressant spelare som har viljan att pröva på spel på högre nivå. Han har tränat med oss ett tag, det har sett bra ut, sade Gif:s assisterande tränare Mikael Mattsson då.

Nyförvärvet själv var nöjd med sin nya utmaning.

– Det ska bli spännande. Jag har spelat i tio år med Herrestad. Visst, det känns lite vemodigt. Samtidigt var dags att ta steget vidare och känna på något nytt. Det känns jättekul att ha skrivit på för Grebbestad, sade Helmér i samband med att han skrev på för division 2-klubben.

– Grebbestad är ett lag som har höga ambitioner, det tycker jag också att vi ska ha med tanke på att vi har ett såpass bra lag. Jag hoppas att vi även i år ska vara ett topplag i division 2.

Men nu står det klart att Helmér tar en paus från fotbollen. Anledningen är tidsbrist då mittfältaren bor i Uddevalla och jobbar i Vänersborg, skriver Grebbestad på sin sajt.

Pausen kommer pågå åtminstone fram till sommaren.

– Joakim kommer att prata med oss först när det sedan gäller om han kommer att börja spela igen, säger Grebbestads sportchef Rickard Söderlund till klubbens sajt.

LÄS MER: Grebbestad värvar mittfältare från Herrestad