IFK Strömstad har svårt med Grebbestads nybildade damlag (Arkivbild). Bild: Victoria Petersson

Grebbestads damer slog Strömstad igen

Det blev storseger för Grebbestads IF när damlaget mötte IFK Strömstad i söndags.

LocationGrebbestad|
|

Det var tvåan mot trean i tabellen när IFK Strömstad gästade Siljevi i söndags. Men det blev ändå en ojämn match när Grebbestads IF vann det andra lokalderbyt i rad. IFK Strömstad har svårigheter med det nybildade damlaget. I den förra matchen som spelades i Strömstad fick de stryk med 4–0, och nu med 7–1.

Efter bara sex minuters spel slog Grebbestads Emelie Törnros en frispark direkt i mål. Alice Smart ökade på till 2–0 efter 33 minuter, och sedan rullade det vidare i andra halvlek med 3–0 av Ida Andersson, 4–0 av Julia Hansson och sedan två mål av Alice Smart till 6–0.

IFK Strömstads Jessica Wellington Hallström gjorde ett tröstmål för IFK Strömstad efter 86 minuter, men minuten senare satte Nora Jonasson sista spiken i kistan med 7–1 som blev slutresultat.

Grebbestads tränare Björn Berntsson var nöjd efter matchen.

– Vi kan bättre, men är mycket nöjda med resultatet. Vi satte hög press på deras backlinje från start och de lyckades inte hantera detta, sa han till Grebbestads IF:s hemsida.

– Hög press, hårt arbete i defensiven och varierat passningsspel var dagens vinnande recept. Vi hade ytterligare 4–5 fina lägen att öka på vår målskörd.

För serieledande Grebbestads del väntar en toppmatch på onsdag, borta mot tvåan Svarteborg/Munkedal.

IFK Strömstad, som ligger trea i division 4, möter i kväll bottenlaget Rabbalshede IK som hittills inte skrapat ihop en poäng på sina fyra matcher i serien.