Oscar Lindberg stod för första målet när Grebbestad vann igen.
Oscar Lindberg stod för första målet när Grebbestad vann igen. Bild: Nemanja Kazic

Grebbestad hakar på toppen efter ny seger

Mållöst efter den första halvleken. Sedan brakade det loss som ett åskväder när Grebbestad besegrade Vårgårda 2–3 (0–0) och hängde på topplagen i division 2.

|

Bortaseger med uddamålet, men sett över hela matchen var Grebbestad det klart bättre laget.

– Ja, jag tycker det, säger tränaren Peter Levin som hade så väl skador som avstängningar på Raul da Silva, Markus Svensson och David Karlsson att ta hänsyn till, men en nykomponerad uppställning klarade sig bra.

Grebbestad dominerade från start, men trots möjligheter var det mållöst i paus. Efter den blev det mer för de 250 som samlats på Tånga hed för att följa matchen.

Oscar Lidberg bröt dödläget när han i den 49:e minuten när han vek in från kanten och slog in bollen från 15 meter.

Där hade Grebbestad en stark period, men laget mattades och straffades med 1–1 i 65:e minuten. Laget tog det som en väckarklocka och svaret kom snabbt när Anton Henriksson minuten efter kvitteringen utnyttjade ett misstag av hemmaförsvaret och slog in ett nytt ledningsmål.

1–3 kom ytterligare två minuter senare och den som ordnade det var Chipungu Jr Stafford Aforiwaona som avslutade hårt och välplacerat från 20 meter.

Med den tydliga repliken till hemmalaget kunde man tycka att matchen var avgjord och den känslan infann sig också i Grebbestadslaget.

– Vi försökte spela säkert på slutet, men de fick till ett inlägg mot bortre stolpen som vi inte hade koll på så där fick de en reducering.

2–3 gav förstås hemmalaget lite hopp, men med drygt tio minuter kvar fanns inte kraften att åstadkomma någon ny kvittering. Istället kunde Grebbestad fortsätta jakten på topplagen med tre nya poäng. Närmast i hemmamötet med Vänersborgs IF på torsdag.