Dubbla DM-guld. Jonas Henriksson hade en central roll när Grebbestads IF blev distriktsmästare även inomhus.

Grebbestad bäst för andra året i följd

Grebbestads IF är distriktsmästare igen. Efter finalseger mot överraskningen Lane med 3–1. – Futsal passar oss bra, säger Jonas Henriksson.

|

IFK Uddevalla Futsal kom till DM som favorit. Även om laget inte hade tillgång till den bästa truppen var SFL-laget ändå den givna favoriten till att bli distriktsmästare. I lördagens gruppspel gick det också planenligt. Laget tog sig enkelt vidare från söndagens slutspel på ett övertygande sätt. Bland annat besegrades Grebbestad med 2–1.

I semifinalen väntade Lane. Ett Lane som på vägen fram hade blandat och gett. Under fredagen blev det förlust mot Skärhamn med 3–0. Men under söndagen grundlade en stark defensiv ett avancemang till semifinalen.

Mot IFK Uddevalla Futsal var det offensiven som bäddade för segern. Lane vann högst överraskande med 4–2. I den andra semifinalen var det också målrikt. Men här segrade Grebbestad med 3–2 över Costa Oeste FC, en nybildad futsalklubb från Stenungsund, Tjörn och Orust.

Grebbestad var på plats för att försöka försvara DM-guldet från i fjol och att upprepa bedriften från utomhus tidigare i år. Men inomhus höll DM-äventyret på att ta slut redan tidigt på söndagen. Grebbestad gick visserligen igenom obesegrat, men fick finna sig i att gå vidare som bästa grupptvåa. Laget krånglade sig sedan vidare till semifinal och en seger mot Costa Oeste. Finalen, som spelas 2x20 minuter, mot Lane blev heller inte bekymmersfri. Efter händelsefattiga tio minuter gav Henrik Dahl Lane ledningen med 1–0.

Det väckte Grebbestad. På tre minuter vände laget underläge till seger med 3–1. Först kvitterade Anton Henriksson, sedan gjorde veteranen Jonas Henriksson 2–1 och därefter sköt Marcus Svensson in det avgörande målet.

– Jag var med som ledare och gjorde även några inhopp, kommenterade Anton Henriksson som blir kvar i Örgryte även nästa säsong.

Jonas Henriksson gjorde sitt tredje framträdande inomhus och trivdes åter utmärkt.

– Futsal passar oss väldigt bra. Vi spelar lite på det sättet utomhus också. Vi gillar det korta kombinationsspelet.

Sportchefen Peter Svensson kunde glädjas över en ny triumf:

– Vi satsade på att vinna och går in för turneringen. Alla lag gör inte det och kommer inte med sina bästa lag.

IFK Strömstads herrlag spelade fyra matcher under lördagen. Den första matchen spelades mot IFK Uddevalla Futsal och ledde till förlust. Därefter tog de två vinster mot både Stångnäs AIS och Vallens IF. Oavgjort blev det däremot i mathen mot Stala IF/ Myckleby IK.