Cristiano Ronaldo och hans Real Madrid ställs mot Paris SG i åttondelsfinal. Arkivbild.
Cristiano Ronaldo och hans Real Madrid ställs mot Paris SG i åttondelsfinal. Arkivbild.

Gigantmöte i Champions League

Cristiano Ronaldos Real Madrid mot Neymars Paris SG. Åttondelsfinallottningen i Champions League bjöd på en rejäl smällkaramell.

ANNONS
|

En stor förhandsfavorit kommer att försvinna tidigt i Champions Leagues-slutspelet. Det stod klart efter att Real Madrid och Paris SG lottades mot varandra redan i åttondelsfinalen.

Real Madrid slutade tvåa i sin grupp bakom Tottenham, trots att portugisiske stjärnan Cristiano Ronaldo slog rekord i gruppspelet genom att göra mål i samtliga gruppspelsmatcher. Att inte vinna gruppen blev, åtminstone på pappret, kostsamt då man nu ställs mot storsatsande Paris med påkostade anfallstrion Neymar–Edison Cavani–Kylian Mbappé.

Med andra ord blir det en tuff uppgift för de tvåfaldigt regerande CL-mästarna – likväl som det blev en mardrömslott för Paris. PSG-tränaren Unai Emery håller dock inte med.

ANNONS

"Fotbollsvärldens centrum"

- Jag tycker inte det är den värsta tänkbara lottningen. Om man vill åstadkomma något stort i Champions League måste man möta de bästa lagen, säger Emery, som ser fram emot att hans lag ska få spänna musklerna.

- De här matcherna kommer att vara i fotbollsvärldens centrum när de spelas.

Även Real Madrids antagonister Barcelona fick en tuff lott – dock en mer "väntad" sådan. Att katalanerna skulle lottas mot Chelsea var ett av de mest procentuellt sannolika utfallen inför lottningen sett till lottningens regler och restriktioner – och precis så blev det också. Chelsea inleder dubbelmötet på hemmaplan i London med retur på Camp Nou i Barcelona.

- De utnyttjar den fysiska fördel som spel i Premier League ger dem. Med (Alvaro) Morata har man fått fart och (Eden) Hazard är väldigt bra på att hitta ytor, säger Barcelonas tränare Ernesto Valverde.

ANNONS

Juventus mot Tottenham

För Zlatan Ibrahimovic och Victor Nilsson Lindelöf i Manchester United väntar spanska Sevilla i åttondelsfinal. Alexander Franssons Basel lottades mot Liverpool, samtidigt som Tottenham fick en svår lottning i form av regerande italienska ligamästarna och 2017 års CL-finalister Juventus.

"Spurs är ungt och talangfullt men om vi spelar som Juve kommer vi att klara det", skriver Juventus tränare Massimiliano Allegri på Twitter.

TT-AFP
Fakta: Åttondelsfinalerna i Champions League

Juventus, Italien–Tottenham, England

Basel, Schweiz–Manchester City, England

Porto, Portugal–Liverpool, England

Sevilla, Spanien–Manchester United, England

Real Madrid, Spanien–Paris SG, Frankrike

Sjachtar Donetsk, Ukraina–Roma, Italien

Chelsea, England–Barcelona, Spanien

Bayern München, Tyskland–Besiktas, Turkiet

Åttondelsfinalerna spelas 13/14 och 20/21 februari samt 6/7 och 13/14 mars. Grupptvåorna inleder dubbelmötena på hemmaplan.

ANNONS