GIF laddar för kraftprov i Trollhättan

Obesegrade Grebbestad ställs under måndagen mot serieledaren FC Trollhättan på Edsborg IP.

ANNONS
|

– Det är en tuff motståndare. Vi har mött bra lag i inledningen av säsongen, men vi har goda möjligheter i den här matchen också, säger GIF:s assisterande tränare Mikael Mattsson.

Tabellsexan har, utöver långtidsskadorna på Olle Kristoffersson, Ulrik Karnström och Mattias Svensson, fulltalig trupp. Matchtruppen mot FCT tas ut efter lördagens träningspass.

I förra omgången tog Grebbestad första segern i serien efter att ha vunnit mot Nordvärmland med 2–0 på Siljevi. Men det dröjde till den 83:e och 91:a minuten innan Jonas Henriksson och Emeka Uche kunde avgöra.

Mot FC Trollhättan hoppas Mikael Mattsson att man kan fortsätta spela stabilt i defensiven, men önskar samtidigt att få ut mer av anfallsspelet. – Vi hoppas att vi kan förbättra offensiven. Sedan var det lite svårare förhållanden mot Nordvärmland, eftersom det var första gräsmatchen.

ANNONS

En spelare som GIF-försvaret får bevaka extra öga är målsprutan och IK Svaneförvärvet Fredrik Söderqvist som gjort tre mål hittills. – Han petar in måloavsett vilken serie han spelar i,säger Mattsson.

Thomas Bennelind
Nyhetsreporter och sportredaktör
Thomas Bennelind
ANNONS