Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Landslagskaptenen Caroline Seger och förbundskapten Peter Gerhardsson under en pressträff på torsdagen.

Gerhardsson: "Det finns bara förlorare"

Toppmatchen mot EM-tvåan Danmark blir inte av. En förlust för alla, enligt svenske förbundskaptenen Peter Gerhardsson.

Det svenska landslaget hade länge sett fram emot VM-kvalet mot Danmark, som kom tvåa i EM i somras. Förhoppningen var att matchen skulle locka över 10 000 åskådare och att Sverige skulle lyckas ta en viktig trepoängare på vägen mot VM i Frankrike 2019.

Nu blir det, beroende på hur Danmark straffas, sannolikt tre poäng – men utan publikfest och utan segerglädje.

- Jag trodde inte att det skulle gå så långt. Som jag ser det finns det bara förlorare. Jag kan inte se någon vinst med det här, men när beskedet kom var det bara att acceptera det, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Mittbacken Nilla Fischer, som är lagkamrat med danska stjärnan Pernille Harder i Wolfsburg:

- Jag stöttar verkligen de danska spelarna till 100 procent. Men det är fortfarande svårt att ta in att vi inte ska spela i morgon, framför allt sett till antalet sålda biljetter och den stämning som det skulle ha varit.

Svenska förhandlingar

De danska landslagsspelarna ligger i konflikt med sitt förbund om bland annat ersättningsnivån under samlingarna. Samtidigt har inte heller det svenska landslaget något permanent avtal med förbundet just nu.

De svenska spelarna är dock relativt förtegna om hur förhandlingarna går.

- Jag upprepar det jag har sagt x antal gånger. Vi för diskussioner och så länge vi gör det och de går framåt är vi glada över att kunna fokusera på fotbollen, säger lagkaptenen Caroline Seger.

Skriver autografer

Blågult skulle egentligen ha haft en matchförberedande, till stora delar stängd, träning i dag. I stället blev det ett extra långt pass på Gamla Ullevi och redan nu lite mer fokus på VM-kvalet mot Ungern i Borås på tisdag.

Fredagen blir träningsledig, med start vid den planerade avsparkstiden 18.15 kommer landslagsspelarna i stället att skriva autografer på Gamla Ullevi.

- Vi ska göra vad vi kan i morgon för att ge något tillbaka till dem som ville se matchen, men hoppas så klart att de kommer till Borås på tisdag också, säger Nilla Fischer.