Peder Fredricson tycker att det ska bli kul att hoppa i Friends.
Peder Fredricson tycker att det ska bli kul att hoppa i Friends.

Fredricson satsar på All In i Friends

Tanken var att låta All In vila till penningstinna och prestigefyllda Top Ten i Genève i början av december. Så blir det inte. Publiken i Friends arena får se Peder Fredricson på EM-guldhästen.

ANNONS
|

Fredricson hade inte tänkt bjuda hemmapubliken på Sveriges hetaste hopphäst men hästar är djur, inte maskiner.

När Carat Desire plötsligt blev indisponibel fick All In göra Zaloubet sällskap och i all hast kliva in i hästtransporten och åka med till Stockholm och Sweden International Horse Show. Vad han egentligen tycker om det får vi se fredag till söndag. Det här med att tävla inomhus är inte stjärnhästens favoritsysselsättning.

- Han är väldigt explosiv och med en känslig personlighet. Han tycker inte om när det är mycket som rör sig omkring honom, tv-skärmar, ljud och sånt. Han har alltid trivts bättre utomhus, men vi får jobba med det.

ANNONS

Uppvärmning inför Top Ten

- Min första tanke var att han inte skulle hoppa i Friends, men jag ska rida Top Ten (9 december) och sedan Olympia i London och jag vet att man kommer liksom inte undan.

- Därför kan det vara bra för honom att utsättas lite för det redan nu, för att förhoppningsvis dämpa det lite grann. Kontrasten från att komma från hagen hemma till en stor tävling är rätt stor. På så sätt känns det bra att ha honom här och göra tävlingen som uppvärmning inför nästa vecka, säger Peder Fredricson.

För två år sedan drabbades All In av en korsförlamning på väg in till banan och hästen kunde inte starta i någon av klasserna. Och förra året vid den här tiden rehabiliterades "Allan" efter en tarmoperation och missade tävlingarna i fotbollens nationalarena.

Ligger lite lågt

Fredricson har inte fått den start i världscupen han hoppats på, mycket beroende på att All In inte varit riktigt på hugget.

ANNONS

I Lyon blev han halt och startade inte.

- I Stuttgart var han så där, hade svårt att koncentrera sig.

Därför ligger Fredricson lite lågt inför veckoslutet.

- Det är ett litet men väldigt starkt startfält och alla som är här vill ge järnet. Jag ska givetvis försöka göra mitt bästa och försöka vinna, säger han.

Vasst startfält

Malin Baryard Johnsson, tävlingens sportchef, har sett till att den svenska eliten verkligen sätts på prov de kommande dagarna.

- I år satt jag stilla rätt länge och väntade för att få hit dem som är i allra bästa form och det har jag verkligen lyckats med. Det är "outstanding" det bästa startfält vi haft och vi får till exempel hit Henrik von Eckermann för första gången.

ANNONS

- Det är roligt att han är här. Sedan får vi se hur roligt det blir för oss... säger Baryard Johnsson som rider Second Chance.

Bland de starkaste internationella ryttarna finns EM-tvåan och GCT-segraren, nederländaren Harrie Smolders, irländaren Bertram Allen, de två senaste årens suverän i Friends och brasilianaren Marlon Modolo Zanotelli.

TT
Fakta: De hoppar i Friends

Internationella ryttare: Marlon Modolo Zanotelli, Brasilien, Jur Vrieling, Nederländerna, Janne Friederike Meyer-Zimmermann, Tyskland, John Whitaker, Storbritannien, Harrie Smolders, Nederländerna, Bertram Allen, Irland, Olivier Philippaerts, Belgien, Nicola Philippaerts, Belgien, Geir Gulliksen, Norge.

Svenska ryttare: Malin Baryard Johnsson, Douglas Lindelöw, Peder Fredricson, Henrik von Eckermann, Evelina Tovek, Nicole Persson, Stephanie Holmén, Irma Karlsson och Robin Ingvarsson.

Höjdpunkter:

Fredag: Kval till Sweden Masters. De sex bästa går vidare till söndagens final.

Lördag: Volkswagen Cup.

Söndag: Sveriges GP (helgens mest statusfyllda tävling), finalen i Sweden Masters.

ANNONS