Fredrik Reinfeldt föreslås bli SvFF:s ordförande

Fredrik Reinfeldt föreslås bli SvFF:s ordförande.
Det bekräftas i ett uttalande från valberedningen under onsdagen.
– Jag är här för att ena, säger han på en pressträff.

ANNONS
|

I mitten på januari presenterade valberedningen tre slutkandidater till det ärofyllda uppdraget som Svenska Fotbollförbundets näste ordförande:

Fredrik Reinfeldt, Lars-Christer Olsson och Hélène Barnekow.

Nu har valberedningen fattat sitt beslut. I ett uttalande föreslår man att Reinfeldt ska få toppjobbet.

”Vi har lyssnat av”

"Valberedningen har via era nomineringar granskat kandidaterna med utgångspunkt från kravprofil, intervjuer, valbarhetskontroll utifrån stadgar och det av Förbundsmötet 2022 beslutade ”valbarhetskontroll-dokumentet”, där det tydligt framgår att Valberedningen skall beakta om nominerad varit anställd inom förbundet de tre senaste åren", skriver man och fortsätter:

"Vi har lyssnat av hela rörelsen och enigt beslutat att Valberedningens förslag till ordförandeposten i Svenska Fotbollförbundet är Fredrik Reinfeldt".

ANNONS

Årsmötet, när den tidigare ordföranden Karl-Erik Nilssons ersättare ska klubbas, hålls den 25 mars.

Hållit låg profil

Reinfeldt var Sveriges statsminister från 2006 till 2014. Han nominerades till posten som ordförande i SvFF av IF Brommapojkarna.

Under processen har den moderata förre partiledaren hållit tämligen låg profil. I media har han ännu inte meddelat vad han vill göra med posten om han får den.

– Han sa att han klandrar ingen som uttalat sig i media, men att det var oss han ville prata med och få connection med. Journalisterna de kan anstå, sa Göteborgs fotbollförbunds ordförande Bert Andersson till GP efter att Reinfeldt presenterat sig för fotbollsrörelsen.

Vill behålla 51-procentsregeln

Andersson berättade vidare att han ännu inte har en full bild av vad Reinfeldt står för när det kommer till fotbollsbiten. Under onsdagen deltog han därför på en pressträff som valberedningen kallat till.

Reinfeldt inledde med att tacka för förtroendet och berättade sedan om sin syn på fotboll. Däremot vidhöll att han inte kommer tala om exakt vad han vill göra som ordförande förrän rörelsen är över.

Han vill hinna lyssna in på vad Fotbollssverige vill och har för åsikter.

– Jag är hör för att ena, säger han.

Under frågestunden meddelande han att han inte är för att bojkotta länder eller landslag – han menar också att diskussionen om VAR är någonting svensk fotboll kommer behöva ta i framtiden.

ANNONS

Gällande 51-procentsreglen var han däremot klar och tydlig.

– Jag tycker att den är en naturlig grund för svensk fotboll, säger han.

Se pressträffen i sin helhet nedan.

LÄS MER:Fredrik Reinfeldt har presenterat sig för fotbollsrörelsen

LÄS MER:Kandidaternas hemliga cv:n – inför ordförandevalet

LÄS MER:De gör upp om tronen i splittrad svensk fotboll

ANNONS