Emil Forsberg. Arkivbild.

Forsberg på bänken – då förlorade Leipzig

Sjuk inför Bundesliga-premiären. Då bänkades Emil Forsberg mot Schalke 04. Han hoppade in efter halvtid men Leipzig föll ändå med 0–2.

|

Emil Forsberg övertygade och var lysande under förra säsongen i sitt RB Leipzig och var hela Bundesligas och Europas assistkung.

Men den 26-årige svenske yttermittfältaren har haft halsfluss tätt inpå Bundesliga-premiären och tvingats ta antibiotika. Då fick stjärnan finna sig i att inleda på bänken när Leipzig premiärspelade borta mot Schalke 04. Landslagsmannen fick från bänken se sitt Leipzig åka på ett baklängesmål efter att Schalkes Nabil Bentaleb skickat in 1–0 på straff.

Forsberg kastades in till andra halvlek. Men han gick lottlös genom matchen, och i stället utökade Jevhen Konopljanka på Schalkes ledning till 2–0.

Ekdal tillbaka från skada

Albin Ekdal har också han haft lite bekymmer inför premiären. Han har hämmats av en ryggskada den senaste tiden och frågetecken fanns ifall han skulle hinna kurera sig till Hamburgs ligapremiär. Men det gjorde han.

Den svenske landslagsmittfältaren spelade 90 minuter när hans Hamburg vann med 1–0 mot Augsburg. Hemmalaget tog en tidig ledning efter att Nicolai Müller nätrasslat efter åtta minuter, ledningen släppte man heller aldrig. Utan Hamburg – som slet i botten av Bundesliga förra säsongen – kunde kamma hem tre poäng.

Debut för Augustinsson

En till svensk noterades också för 90 minuter. Werder Bremens nytillskott inför säsongen – Ludwig Augustinsson – tog plats på vänsterkanten i premiären borta mot Hoffenheim. Det såg länge ut som att Bremen och debuterande Augustinsson skulle få hålla tätt. Men då tickade matchklockan upp på 84 minuter och hemmalagets Andrej Kramaric kunde få in slutresultatet till 1–0.

Från bänken fick AIK:s och hela Sveriges rekordförsäljning – Alexander Isak – se på när Dortmund enkelt avfärdade Wolfsburg med 3–0 på bortaplan. Förra årets skyttekung i Bundesliga – Pierre-Emerick Aubameyang – stängde matchen helt med sitt 3–0-mål kvarten in i den andra halvleken.