Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Emil Forsberg i den mixade zonen i samband med svenska fotbollslandslagets samling inför VM-kvalet mot Bulgarien.

Forsberg: "Har aldrig känt någon press"

Emil Forsberg ser Sverige som favorit mot Bulgarien. Men han tror inte på någon lätt match.

Efter Sveriges senaste kvalseger, 2–1 hemma mot Frankrike, ser motståndet för förbundskapten Janne Anderssons landslag något lättare ut i de två kommande matcherna mot Bulgarien och mot Vitryssland.

I alla fall i teorin.

I verkligheten är uppgifterna något annat.

Och enligt Emil Forsberg, som inledde samlingen i Sofia med ett lättare rehabpass, kommer VM-kvalmötet med Bulgarien på torsdag att vara en ny tuff match på vägen mot VM 2018 i Ryssland.

- Jag tycker att vi ska gå in och se oss som favorit, med tanke på det vi har levererat i gruppen, nivån vi håller och kvaliteten vi har. Samtidig vet vi att vi inte kan ställa ut skorna, Bulgarien slog Holland hemma med 2–0, säger han.

- Det kan sluta hur som helst, men med vår kvalitet och hur det har sett ut så ska vi gå in med stort självförtroende och tro på det vi gör.

Ska vara delaktig

Med andra ord vill Forsberg att Sverige ska spela precis som de har gjort tidigare i kvalet. Det ska vara stor rörelse i spelet och därifrån se till att utnyttja de lägen som uppstår på Nationalstadion Vasil Levski i Sofia.

I det spelet har den 25-årige Liepzig-spelaren en nyckelroll.

- Jag har väl rollen som en klassisk nummer tio. Jag ska vara delaktig i spelet, sätta mina medspelare i bra lägen och ibland gå ner och hämta bollarna, säger Forsberg som aldrig har känt sig tyngd av sina arbetsuppgifter i landslaget.

- Nej. Jag har aldrig känt press när jag har varit med och spelat. Man ska ha press på sig själv och man vet vad man klarar av... Så någon press känner jag inte, det är mer att vi ska klara av det.

"Fantastiskt scenario"

För drygt ett år sedan klev Sverige in i kvalet till VM och har sedan dess samlat ihop 13 poäng på sex matcher. En poängskörd som gör att landslaget toppar gruppen före Frankrike.

- Man kan aldrig se något framför sig, men det är ett fantastiskt scenario som vi står inför nu och det är jätteroligt. Det ser ljust ut nu och det är bara att fortsätta på den här biten, säger Emil Forsberg.

- Just nu har vi en viktig match på torsdag som står på spel, där vi kan skjuta ifrån oss lite. Det är det vi siktar på.