Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Emil Forsberg deppar under förlustmatchen mot Frankrike.

Forsberg besviken straffmissare

Emil Forsberg brände en straff och flera bra lägen i VM-kvalet mot Bulgarien. Men han var inte ensam om att misslyckas i Sofia.

Det var en besviken Emil Forsberg som summerade den tunga förlusten i Sofia. Med sänkt blick och lågt tonläge konstaterade han kort att landslaget prestation på Nationalstadion Vasil Levski inte var bra nog.

- Jag vet inte var det brister. Jag tycker att vi var lite slappa första 45. Vi gav bort alldeles för mycket, två onödiga mål. Sedan var vi helt enkelt inte på tårna, sade han.

- Jag tycker att vi gjorde en bättre andra halvlek och skapade lägen att göra mål, men bollen ville inte in.

Forsberg var själv en av svenskarna som inte lyckades överlista Plamen Iljev i Bulgariens mål.

Straffmiss

Leipzig-spelaren brände en straff i 15:e minuten och hade sedan ett par vassa lägen – bland annat en bra frispark – under den andra halvleken.

Och det var framför allt straffen som kändes lite extra efter förlusten

- Det är klart att det är surt. Det är så fotbollen fungerar, ibland blir det mål, ibland blir det inte det. Klart att jag hade velat göra mål. Men det är sådant som händer. Jag sätter nästa, sade Forsberg och berättade om sina tankar alldeles innan han stod där ensam mot Iljev.

- Att jag skulle göra mål. Nu blev det inte så. Det är bara att gå vidare. Det är bara att släppa det.

Hur laddar man om?

- Nu får det svida lite och efter fredag får vi ladda om. Det är en viktig match på söndag som vi ska vinna.

Vad kunde ni ha gjort annorlunda?

- Det finns säker mycket vi hade kunnat göra annorlunda, men det kan jag inte peka på nu direkt. Jag tycker vi kom till många bra lägen när vi fick upp bollen på forwards och vi kanske borde använt det mer. Det var en hård kamp. De hade sina fula knep, men det är så det är. Vi var förberedda på det, men det känns ändå som att vi gav bort den här matchen.

Ny grupptvåa

Med förlusten och Frankrikes 4–0 hemma mot Nederländerna försvann ledningen i gruppen. Men det var inget som ens fanns i Emil Forsbergs huvud kort efter förlusten i Sofia.

- Det var väl starkt av Frankrike, men vi fokuserar inte så mycket på det. Vi har fortfarande allt i egna händer. Vi ska vinna nu på söndag och hade så klart velat vinna i dag. Vi får ta nya tag.