Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Formstarka Hamburgsund står rustat för seriefinal

Fem segrar på sex matcher och serieledare inför avgörandet i division 6 norra Bohuslän. Ungdomarnas entusiasm lyfter Hamburgsunds IF, förklarar 24-årige ”åldermannen” Anton Hagneqvist.

Resultatet i förra omgången gick vägen för Hamburgsunds IF. Hogstorp IF, motståndare i lördagens seriefinal, förlorade överraskande på Bräckevallen mot IFK Strömstad lag 2. Samtidigt tog HIF full pott mot Fjällbacka sedan laget vänt underläge 0–1 till seger med 2–1. Mathias Andersson satte vinnar­målet i 63:e minuten och förlustnollan är intakt.

Anton Hagneqvist har inte mycket att klaga på – även om man hade svårt att spela isär Fjällbackas täta defensiv.

– De slog mycket långbollar och fick spela sitt spel. Vi slarvade med vårt passningsspel och utnyttjade inte att vi var spelförande lag. Det låste sig totalt, men vi gör två mål på omställningar. Då utnyttjar vi våra snabba kanter, säger han.

Vi har fått ihop ett kompisgäng, som har roligt på träningar och matcher

Hemmapubliken på Sundvallen har all anledning att vittra uppflyttning till division 5. På grund av pandemin avgörs division 6 norra som enkelserie. Hittills har det gått över förväntningarna – men att gå ut med ambitionerna om att vinna serien var aldrig aktuellt.

– Ambitionerna vi fick till oss från styrelsen var att skapa glädje i gruppen och ta det därifrån. Det har vi gjort och resultatmässigt har det varit bra, säger Anton Hagnekvist som gör sin fjärde säsong i klubben.

Spelarna i laget känner varandra väl och kommer från trakten. Där ligger också en förklaring till att man toppar tabellen.

– Vi har fått ihop ett kompisgäng, som har roligt på träningar och matcher, samt sliter för varandra. Alla vill vinna till varje pris. Det speglar av sig på träningarna med mycket dueller. Sedan efteråt är det glädje och ingen gnäller på varandra. Förra säsongen var det gnäll i stort sett efter varje situation. Då föll vi på målsnöret och missade uppflyttning, säger Anton Hagneqvist.

Många i Hamburgsund tycker det är roligt att det går bra för oss

Med bland andra unga bröderna Oliver och Benjamin Uttgren – förflutet i Grebbestads IF – har HIF fått in snabbhet och teknik i lagbygget. Det är unga och hungriga Hamburgsund som knackar på dörren till division 5. Nu på lördag är det seriefinal mot Hogstorp. Gästerna saknar bland annat skytte­ligaledaren Andreas Hagman.

Anton Hagneqvist tror på stort publikstöd. Under sommaren har intresset för laget ökat. Nu återstår det att se om laget klarar av att hålla ut de två sista omgångarna.

– Många i Hamburgsund tycker det är roligt att det går bra för oss. Det ser vi när det kommer fler på matcherna. Och det gäller även för vårt andralag i division 7, säger han.