Åsa Karlsson, Karin Askberger, China Persson, Strömstadsoperan, Gunnar Oleniusson, Daniel Eriksson, Koster Sportklubb, Bengt Bivrin, Strömstads Sportklubb, Johan Palm, Strömstads Roddklubb, Herman Stenström, Swedbank, Rune Sandén, Strömstads Idrottsklubb, Victoria Erixon Tyft och Linus Fouganthine.
Åsa Karlsson, Karin Askberger, China Persson, Strömstadsoperan, Gunnar Oleniusson, Daniel Eriksson, Koster Sportklubb, Bengt Bivrin, Strömstads Sportklubb, Johan Palm, Strömstads Roddklubb, Herman Stenström, Swedbank, Rune Sandén, Strömstads Idrottsklubb, Victoria Erixon Tyft och Linus Fouganthine. Bild: Jerker Norlander

Föreningslivet i Strömstad jublade över stipendier

Kultur- och idrottslivet uppmärksammades av Swedbank i Strömstad. Idefjordens SK, Strömstad roddklubb, samt artisterna Victoria Erixon Tyft och Linus Fouganthine var några av pristagarna.

ANNONS
LocationStrömstad||

Initiativrätten heter Swedbanks årliga stipendieutdelning för att stödja idrott och kultur i Strömstad. I år var stipendiesumman 50 000 kronor, som delades ut i sex poster.

Två av bankens huvudmän, Åsa Karlsson och Gunnar Oleniusson, har haft uppdraget att ta fram kandidater till stipendierna.

– Tidigare har det varit många idrottsklubbar som fått pengar, och vi är glada att det finns mycket kultur bland årets stipendiater, sa Åsa Karlsson.

– Det går att söka stipendierna, men vi har inga problem med att hitta mottagare ändå, sa Gunnar Oleniusson.

Kartor är en dryg post som vi har lagt ut närmare tre miljoner kronor på

Banken delar också ut två ungdomsstipendier på vardera 25 000 kronor till ungdomar över 16 år. I år får Idefjordens Sportklubb medel för att byta ut de 110 stolparna till elljusspåret.

ANNONS

– Det kostar 300 000 och då byter vi även ut belysningen till led-belysning, berättar ordföranden Rune Sandén.

– Kartor är en dryg post som vi har lagt ut närmare tre miljoner kronor på, sa kassören Bengt Bivrin.

Karin Askberger får hjälp med utgivningen av boken om Bohus­stickning, som hon visade upp på ett boksläpp i går när Bohusfestivalen invigdes på Skagerack.

Kosters Sportklubb har mer än 300 medlemmar som deltar i en mängd olika aktiviteter. Gymnastiksalen med gymmet är den centrala punkten och nu planeras en utbyggnad.

Utan musik inget liv

Johan Palm från Strömstads Roddklubb fick också ta emot en prischeck i jätteformat. Klubben har bra snurr på verksamheten och pengarna passar bra för att hålla i gång den ökande tävlingsverksamheten.

Trots att regnet hängde i luften kom 350 åskådare till Strömstads­operans uppsättning av Orfeus på Blomsholm och föreningen lovar att komma igen nästa sommar med en ny uppsättning.

– Utan musik inget liv, sa radarparet Victoria Erixon Tyft och Linus Fouganthine.

De är två Hogdalsbor som älskar musik och underhållning. Deras samarbete började när de fick en förfrågan om att spela på Koster­båtarna på temat ”Under broarna”. Sedan dess har de spelat på nyårs­revyer, bröllop, fester och andra evenemang.

Våren 2019 spelade de in en komposition som nu ligger på Spotify.

ANNONS

– Grundtanken med sparbanksverksamheten är att stötta och vara en tillgång för bygden där den verkar. Initiativrätten är ett sätt för banken att ge tillbaka till samhället och skapa en positiv utveckling för trakten, sa Herman Stenström, kontorschef på Swedbank i Strömstad.

ANNONS