Nilla Fischer har fått ledigt av personliga skäl. Arkivbild.
Nilla Fischer har fått ledigt av personliga skäl. Arkivbild.

Fischer får ledigt – Schough tillbaka

Förbundskaptenen Peter Gerhardsson kommer att starta landskampen mot Frankrike den 27 november med den bästa startelvan som han kan uppnå. Däremot är Olivia Schough tillbaka i landslaget.

ANNONS
|

Frankrike på Stade Chaban-Delmas i Bordeaux är ett betydligt tuffare motstånd än Kroatien och Ungern som Sverige mött i VM-kvalet i höst.

- Därför funderar vi på att ha en mer defensiv balans i laget. Det känns väldigt intressant att utvärdera var vi står mot ett av Europas och världens bästa länder. Vi vill försöka bibehålla ett aggressivt försvarsspel och bibehålla det passningsspel som vi jobbar med, säger Peter Gerhardsson.

ANNONS

Fokus på stark startelva

Tanken är också att matcha den absolut bästa startelvan, trots att det rör sig om en träningslandskamp med möjligheter till flera byten och att testa spelare.

- När vi tog ut truppen talade vi mer utifrån en startelva, säger Gerhardsson.

Förutom Fischer saknas målvakten Zecira Musovic och anfallaren Mimmi Larsson till matchen i Bordeaux. De får möta Frankrike med U23-landslaget i stället, där de är garanterade speltid mot riktigt bra motstånd.

Jämfört med den senaste landslagstruppen saknas Jessica Samuelsson, fotskadad, och Johanna Rytting Kaneryd, korsbandsskadad.

- Det är lite tråkigt att de inte kan vara med, men mest tråkigt för dem. Vi hoppas och tror att de snabbt kommer tillbaka, säger Gerhardsson.

Tillbaka efter skador

Eskilstunas Petra Andersson tvingades lämna återbud till VM-kvalet på grund av skada.

- Det känns rätt att ge henne chansen nu, säger förbundskaptenen.

ANNONS

Sofia Jakobsson, som var med och tränade med landslaget senast, är nu uttagen för att kanske även få spela. Montpellier-spelaren har nyligen kommit tillbaka efter en knäskada.

Olivia Schough får för första gången plats i Gerhardssons landslag. Eskilstunaspelaren var given under förra förbundskaptenen Pia Sundhage.

TT
Fakta: Truppen mot Frankrike

Målvakter: Hilda Carlén, Piteå, Hedvig Lindahl, Chelsea, Emma Holmgren, Hammarby.

Försvarare: Amanda Ilestedt, Potsdam, Emma Berglund, Paris Saint-Germain, Linda Sembrant, Montpellier, Magdalena Eriksson, Chelsea, Hanna Glas, Eskilstuna, Jonna Andersson, Linköping, Mia Carlsson, Kristianstad.

Mittfältare och anfallare: Caroline Seger, Rosengård, Elin Rubensson, Göteborg, Hanna Folkesson, Rosengård, Kosovare Asllani, Linköping, Stina Blackstenius, Montpellier, Olivia Schough, Eskilstuna, Julia Spetsmark, Kif Örebro, Lina Hurtig, Linköping, Marija Banusic, Linköping, Fridolina Rolfö, Bayern München, Julia Roddar, Kvarnsveden, Petra Andersson, Eskilstuna, Sofia Jakobsson, Montpellier.

ANNONS