Bra snack. IFK Strömstad tränare Réné Nielsen berättar om upplägget kring det första träningspasset för damlaget. Några träningsmatcher är i nuläget inte planerade och väntas först bli aktuella i samband med DM efter årsskiftet.
Bra snack. IFK Strömstad tränare Réné Nielsen berättar om upplägget kring det första träningspasset för damlaget. Några träningsmatcher är i nuläget inte planerade och väntas först bli aktuella i samband med DM efter årsskiftet.

Förväntansfull nystart

Senaste gången IFK hade ett damlag i seriespel var under säsongen 2013. Trots flera månader kvar till seriepremiären bubblar det redan av entusiasm bland spelare och ledare.

ANNONS
|

Glada tillrop, spritt i benen och mängder av energi. Under onsdagen höll René Nielsen sitt första pass som ny tränare för IFK Strömstads damlag. Träningen, som pågick under en timme, var präglad av mycket spel. Totalt medverkade 16 spelare på träningen, varav fyra satt på läktaren i aktivitetshallen.

– Det var jättekul och det ser lovande ut. Några tjejer var lite ringrostiga, men i det stora hela var det bra. Vi kommer att köra lugnt i början med ett pass veckan fram till nyår. Sedan går vi upp till två pass. Det är en del av tjejerna som inte har spelat på länge, så det känns viktigt att skynda långsamt. Jag tycker det är jäkligt kul att se så många Strömstadstjejer, men också några nya ansikten, säger han.

ANNONS

Tränaren kände också att spelet stundtals såg bra ut.

– Jo, det var bättre än vad jag hade väntat mig. Men jag tyckte att det såg bra ut.

En av spelarna som var på plats och tog för sig under träningen var Moa Berntsson. Den 19-åriga mittbacken, som spelat i klubben under flera år, trivdes på planen bland lagkamraterna.

– Det var skitkul, och roligt att det var så många som kom på första träningen. Det känns som att vi redan är ett gott gäng. Jag har varit med tidigare och det är verkligen roligt att det görs en sådan här satsning, säger hon.

Moa Berntsson menar att det under åren funnits önskemål om en satsning på ett damlag i IFK Strömstad.

– Ja, och det planerades en satsning för två år sedan. Men jag vet inte vad det var som gjorde att satsningen inte blev av. Men nu har de verkligen satsat och det är jätteroligt.

Hur känns det i kroppen efter första träningspasset?

– Jo, man är lite seg och har tappat lite. Man saknar bollkontrollen, styrkan och konditionen. Jag har varit med i F17-laget för att hålla igång. Man känner sig verkligen inspirerad inför nystarten med seniorlaget. Men nu får man hem och vila lite till nästa träningspass, säger hon.

ANNONS

Vad hoppas du att den här satsningen ska leda till under kommande säsong?

– Jag hoppas att det kommer vara samma engagemang som det är i dag. Att man inte bara satsar på träningar, utan på att bygga ihop en grupp med samspel för att vi ska bli ett härligt gäng. Det är egentligen vad allt handlar om. Jag känner de flesta här, men sedan är det även en del nya spelare.

Tränare René Nielsen menar att det andas optimism i IFK.

– Det var fyra medlemmar från styrelsen på läktaren, och det visar att man är intresserad av en nystart. Det tror jag är jätteviktigt för tjejerna i laget, säger han.

Thomas Bennelind
Nyhetsreporter och sportredaktör
Thomas Bennelind
ANNONS