André Silva gjorde Portugals 2–0-mål mot Schweiz.

Europamästaren klar för VM-spel

Europamästaren Portugal, och superstjärnan Cristiano Ronaldo, kommer att spela fotbolls-VM i Ryssland nästa år. Det blev seger i den direkt avgörande matchen mot Schweiz hemma i Lissabon med 2–0.

|

Portugal, som tog EM-guld i Frankrike förra sommaren, klättrade upp till förstaplatsen i tabellen på bättre målskillnad än Schweiz.

Bortalaget hjälpte till med första målet när mittbacken Johan Djourou olyckligt rakade bollen över egen mållinje efter att flera spelare misslyckats med att nå Eliseus inlägg. Lite mer än tio minuter in i andra halvlek utökade André Silva till 2–0 sedan han fått gott om tid på sig för att lägga bollen till rätta.

Schweiz tvingas i och med förlusten till playoff-spel i november, där laget kommer att seedas och därmed kan bli Sveriges motståndare.

Grekland gjorde sitt jobb mot Gibraltar, 4–0, och "snodde" därmed den sista playoff-platsen från Slovakien, som blev sämsta grupptvåa i det europeiska kvalet.

Redan VM-klara Belgien avslutade också kvalet med en 4–0-seger, mot Cypern. Bröderna Eden och Thorgan Hazard fick för första gången starta en landskamp tillsammans och kom båda med i målprotokollet. Dessutom blev Jan Vertonghen Belgiens mesta landslagsspelare genom tiderna med sin 97:e landskamp.

I den betydelselösa matchen mellan Luxemburg och Bulgarien fick hemmalaget revansch för storförlusten mot Sverige senast med ett hedrande 1–1-resultat.