Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Eskilstunas Ludvig Öhman Silwerfeldt satte det avgörande 2–1-målet på nick mot Kalmar.

Eskilstuna tog historisk seger: "Som VM-guld"

Efter tio nederlag och 14 raka matcher utan vinst kom den så äntligen. AFC Eskilstuna slog bottenkonkurrenten Kalmar FF med 2–1 på hemmaplan och tog lagets första allsvenska seger.

Nykomlingen Eskilstuna har minst sagt haft det tufft under sitt första år i allsvenskan. Inför det viktiga bottenmötet med Kalmar hade laget inte vunnit en enda match, och dessutom sparkat tränaren Pelle Olsson som ersattes av Michael Jolley.

Men mot Kalmar, som också kämpar i bottenträsket, fick laget äntligen jubla. Ludvig Öhman Silwerfeldt, fostrad i just Kalmar, nickade in segermålet på hörna i den 78:e minuten.

- Det känns lite sjukt. Man hade nästan glömt av segersången. Men nu känns det som ett VM-guld, hur nu det känns... Jag tror att det känns så här, säger lagkaptenen Omar Eddahri till Eskilstuna Kuriren.

Tunga skador i Kalmar

- Vår position har inte speglat hur det har sett ut. Vi har inte haft medvind helt enkelt. Nu har vi lite medvind äntligen. Förhoppningsvis kommer fler vinster framöver.

Målet betydde att hemmalaget vänt på matchen på Tunavallen sedan gästerna inlett bäst. Papa Diouf nickade in ledningsmålet redan i den åttonde minuten – men därefter hopade sig besvären för Kalmar. Inom loppet av sex minuter i mitten av den första halvleken tvingades Kalmar byta ut både Marcus Thorbjörnsson och Viktor Elm på grund av skador.

Eskilstuna kom in mer och mer i matchen och direkt i den andra halvleken kom kvitteringen genom Chidi Omeje.

- Fruktansvärt tungt. Det är tre viktiga poäng på spel och vi lyckas inte ta dem, säger Kalmars Sebastian Starke Hedlund i C More.

Sundsvall rycker i botten

Segern innebär att Eskilstuna nu bara är ett poäng bakom Kalmar och Halmstad, som förlorade borta mot Gif Sundsvall med 0–1. Ytterbacken Eric Larsson avgjorde för Sundsvall som tog första segern efter fem raka förluster. Segern gör att Sundsvall gör ett litet ryck i bottenstriden – nu sex poäng före Halmstad.