Ulf Brahm och Lars Andersson från Tanumsloppets tävlingsledning har läget under kontroll: ”Vi vill att Tanumsloppet ska vara en dag för hela familjen”, säger Lars Andersson.
Ulf Brahm och Lars Andersson från Tanumsloppets tävlingsledning har läget under kontroll: ”Vi vill att Tanumsloppet ska vara en dag för hela familjen”, säger Lars Andersson. Bild: Linda Smith

Entusiastiskt inför Tanumsloppet

Fjärde upplagan – och engagemanget fortsätter. Tävlingsledningen med Ulf Brahm och Lars Andersson i bräschen är förväntansfulla. Löpning, rullskidor och inlines är grenarna som lockar till sig nya och tidigare deltagare.

ANNONS
|

Förberedelserna inför Tanumsloppet, som arrangeras av Tanums IF, går in på upploppet. 8 juni går startskottet för den fjärde upplagan som innehåller tävlingsklasser i löpning, rullskidor och inlines. I likhet med föregående år hålls tävlingen även i år vid Tanums shoppingcenter.

– Jag tycker vi ligger bra till med förberedelserna. Vi har gjort en tidsplan som vi också håller. Allting fungerar bra för oss, säger tävlingsansvarige Ulf Brahmn.

"Snäppar upp kvalitén"

Lars Andersson är marknads­ansvarig och ingår i tävlingsledningen. Efter tre år har arrangörerna fått nya kunskaper och erfarenheter av hur det är att driva tävlingen.

– Jag tycker att vi för varje år snäppar upp kvalitén. Vi gör hela tiden någonting bättre och drar lärdom av föregående upplagor. Inte minst vad gäller marknadsföring där vi bland annat försöker nå ut till fler via sociala medier, säger han.

ANNONS

Anmälan till Tanumsloppet öppnade i mars. Klart är att man också fått grönt ljus från flera duktiga rullskidåkare.

– Bland annat har Team Serneke från Göteborg tackat ja till att delta, säger Lars Andersson.

Lars Andersson från tävlingsledningen tror att Tanumsloppet är Sveriges största lopp för inlines.
Lars Andersson från tävlingsledningen tror att Tanumsloppet är Sveriges största lopp för inlines. Bild: Linda Smith

Ett annat dragplåster som ställer upp – och återvänder – är Jacob Jansson. Malmöåkaren vann i fjol SM-guld och bärgade även första­platsen i Tanumsloppet.

– Jacob har bekräftat att han ställer upp i Tanumsloppet. Det är inte omöjligt att vi får hit omkring 100 deltagare från Sverige och Norge. Med det antalet skulle jag nog säga att vi arrangerar Sveriges största inlineslopp, säger Lars Andersson.

Familjefest

Tanumsloppet inleds vid lunchtid med löpning. Valbara distanser är 5 och 10 km.

– Vi har en jättefin terrängbana som är ny från 2018. Det är en bana som till stora delar är präglad av grus och skogsvägar. Det är max 300 meter asfalt, säger Ulf Brahmn.

Med cirka 70 funktionärer, och tio personer i tävlingsstaben, vill arrangörerna i första hand skapa förutsättningar för att ge åskådare och deltagare en helhetsupplevelse.

Förra året kom totalt omkring 400 deltagare.

– Vi vill att Tanumsloppet ska vara en dag för hela familjen. Jag tycker att Tanumsloppet har stor utvecklingspotential – framför allt på löpningen, säger Lars Andersson.

ANNONS
Thomas Bennelind
Nyhetsreporter och sportredaktör
Thomas Bennelind
ANNONS