Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Dansarna lyssnade noga på tränaren. Alla detaljer måste sitta på plats inför de stundande mästerskapet.  Bild: Svenska Danssportförbundet
Dansarna lyssnade noga på tränaren. Alla detaljer måste sitta på plats inför de stundande mästerskapet. Bild: Svenska Danssportförbundet

EM-dansarna slipade på formen i Fjällbacka

Under helgen arrangerades ett förberedande läger för de svenska Boggie Woggie-dansarna som nu reser till Tyskland för att tävla om EM-medaljerna. Med i truppen finns flera lokala förmågor.

Till helgen reser det svenska landslaget i Boogie Woggie till Stuttgart. EM stundar och dansarna ska göra upp om mästerskapsmedaljerna.

Under helgen pågick förberedelserna inför mästerskapet. Alla landslagsdansare samlades i Fjällbacka för att förbereda sig inför mästerskapet.

Två dagar fyllda av dans och träning och klubben Dance Port stod som arrangörer.

– Det har varit jätteroligt och dansarna uppskattade det väldigt mycket. Även om de är konkurrenter så är det ett väldigt härligt gäng, säger Dance Ports ordförande Ann-Christine Klarqvist Ivarsson.

Flera dansare från området

Det är fjärde gången som klubben arrangerar ett mästerskapsläger. Den här gången var det 18 dansare från truppen och tre ledare som var på plats.

Bland annat deltog Martin Skarin och Ida Gullbrandsson från Brastad, som tävlar för Dance Port i Fjällbacka. De ska i EM kämpa om medaljerna i juniorklassen.

Med på lägret fanns också Emma Danielsson från Dingle och Jonathan Haug, från Strömstad. Båda bor numera i Karlstad och tävlar för klubben Rocksulan.

Ann-Christine Klarqvist Ivarsson har nu fått se dansarna på nära håll och tror det finns goda chanser för svenska medaljer.

– Jag tror att vi kommer ha dansare i final, både i senior och junior, säger hon.