Ekvall bäste svensk i Göteborgsvarvet

Strömstads Mikael Ekvall vann SM i halvmaraton och blev därmed bäste svensk i Göteborgsvarvet. Se loppet direkt på bohuslaningen.se från 12.30.

ANNONS
|

Under fredagen kom beskedet att en av förhandsfavoriterna, Wilson Kipsang från Kenya, inte kommer till start i årets Göteborgsvarv. Därmed blir elitfältet en profil fattigare.

Lokala löpare favoriter

Men de lokala stjärnlöparna Mikael Ekvall från Strömstads Löparklubb och Mustafa Mohamed, Hälle F är redo att ta fajten om SM-guldet på halvmaraton som också avgörs i Göteborgsvaret. Ekvall kommer direkt från ett höghöjdläger i franska Font Romeu och är något av favorit till SM-guldet.

– Formen är bättre än någonsin så det är bara en snabb tid och SM-guld som räknas för min del i Göteborgsvarvet, sa Ekvall för ett par veckor sedan.

SM-favoriter. Mikael Ekvall, Strömstads Löparklubb (till vänster), är favorit till SM-guldet men kommer att utmanas av Hälles Mustafa Mohamed. Bilden är från presskonferensen 2017.
SM-favoriter. Mikael Ekvall, Strömstads Löparklubb (till vänster), är favorit till SM-guldet men kommer att utmanas av Hälles Mustafa Mohamed. Bilden är från presskonferensen 2017. Bild: LINE SKAUGRUD LANDEVIK

Men där bakom finns det antal löpare som kan hota om segern. Främst är det Spårvägens Robert Fisha som kommer att utmana. Men Hälles Mustafa Mohamed står också på startlinjen och kan vara med och hota.

ANNONS

– Främst är Ekvall favorit ihop med Fisha. Men där bakom smyger också Mustafa i vassen, säger Mustafa Mohameds tränare Ulf Friberg.

Flera Hällelöpare på startlinjen

Hälle har flera löpare på plats i loppet som har möjlighet till bra tider. Bland annat Filemon Fshseayen och Emma Stokland. Båda vann herr- respektive damklassen i Kungsbacka citylopp över en halvmara för en månad sedan.

– Dessutom har vi en hel del ungdomar i Cityvarvet, säger Ulf Friberg.

ANNONS