Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Janne Anderssons landslag tvingas starta utan Albin Ekdal på mittfältet. Samtidigt får man tillbaka Mikael Lustig från avstängning.

Ekdal missar playoff-returen i Milano

En nyckelspelare saknas när Sverige spelar om VM-biljetten i Milano. Mittfältaren Albin Ekdal är rygg- och lårskadad och missar playoff-returen mot Italien.

Albin Ekdal sade att han var redo att spela på Friends arena – och fick en plats i startelvan i matchen som slutade med en svensk 1–0-seger.

Kroppen höll dock bara i 57 minuter, sedan var första matchen över för mittfältarens del och nu missar han returen på San Siro i Milano.

- Det är lite personalförutsättningar inför morgondagen (måndagen). Vi har Albin Ekdal på skadelistan, så han är inte med, sade förbundskapten Janne Andersson.

- Annars är känslan fortsatt bra. Spelarna har återhämtat sig på ett jättebra sätt och var pigga på träningen. Vi ser med tillförsikt fram emot matchen.

"Varit viktig"

I stället för Ekdal, som har haft problem med ryggen under en längre tid men som nu även har fått bekymmer med låret, ser Jakob Johansson ut att få platsen bredvid Sebastian Larsson på Sveriges centrala mittfält.

Och det är en förändring som inte spelar någon större roll, enligt lagkaptenen Andreas Granqvist.

- Han (Ekdal) har varit viktig när han har spelat, han vill ha boll och är säker med boll men jag tycker att Jakob, som har spelat mycket, gjorde det otroligt bra i början av matchen mot Frankrike, visade modet och var bra för oss i de matcherna, sade han.

- Vi har bra besättning på alla positioner. Som Janne sade kan Albin inte spela, och då får en annan spelare ta chansen. Om det blir Jakob... Han har gjort det väldigt bra, han avgjorde matchen sist och jag hoppas att det blir något liknande nu.

Lustig i startelvan

Janne Andersson gör även en ändring i den svenska backlinjen. Mikael Lustig, avstängd i första mötet med Italien, tar som vanligt hand om högerkanten i backlinjen och det innebär att Emil Krafth får inleda på bänken.

- Lustig har varit väldigt viktig för oss i kvalet och har gjort det väldigt bra. Han har gjort det bra i defensiven, han har varit stor och stark i duellspelet och han har gjort några mål också. Han har varit otroligt viktig för oss och det är alltid bra att alla spelare är redo, sade Andreas Granqvist.

Med i truppen är även mittfältaren Jimmy Durmaz. Johan Larsson får däremot ta plats på San Siros läktare.