Efter dopningsstraffet: Aktuell för OS

Fälld för dopning och borträknad från sommarspelen i Tokyo. Nu öppnas dörren på nytt för indiern Narsingh Yadev – tack vare att OS flyttats till 2021.
– Det är ödet att denna möjlighet uppstått för mig, säger han.

ANNONS

Med bara timmar kvar till Narsingh Yadevs första match i OS i Rio de Janeiro 2016 kom beslutet från Internationella antidopningsorganisationen Wada: Avstängd för dopning.

Straffet på fyra år innebar att den numera 31-årige indiske brottaren även försvann från diskussionerna om ett deltagande i Tokyo 2020.

Men nu är han i allra högsta grad aktuell för sommarspelen i Japan.

Anledningen: OS flyttades fram till 2021 på grund av coronavirusets härjningar, vilket betyder att Yadev har avtjänat sitt dopningsstraff.

– Det är inte läge att känna sig exalterad eftersom världen och vårt land kämpar mot en stor kris. Men ja, jag ska återvända till mattan i det ögonblick som förbudet är över i juli, säger han.

ANNONS

Yadev säger att han nu siktar på att vara en av medaljörerna i Tokyo.

– Jag har inte haft kontakt med förbundet men när allt blir bättre kommer jag att prata med dem om min comeback, säger han.

Indiens brottningsförbund har i ett uttalande sagt att Narsingh Yadev inte kommer att stoppas från att tävla om OS-platserna.

ANNONS