Segerjubel. Serieledarna IFK Strömstad var glada efter tre poäng mot topplaget Svarteborg/Stångenäs.

Dominerade i seriefinalen

IFK Strömstad leder division 4. På fredagskvällen besegrades Svarteborg/Stångenäs med 7-2 på Strömsvallen. - Jag är så oerhört stolt över tjejerna, säger IFK-tränaren René Nielsen.

|

Det var på förhand upplagt för en jämn och tät match mellan ettan och tvåan i division 4. Men efter slutsignalen visade IFK varfördeär ett lag för toppstriden och siktar på uppflyttning.

Bortalaget inledde annars bäst på Strömsvallens fina gräsplan. Efter en kvart sköt Lisa Lundgren in 1-0 från straffpunkten. Dessförinnan hade sylvassa anfallaren Sandra Nielsen haft två fina lägen att näta för IFK, men Ester Samuelsson i Svarteborg-målet stod i vägen.

Nielsen skulle dock revanschera sig - och det med råge. I den 18:e och 23:e minuten sköt hon först in kvitteringen och sedan IFK:s ledningsmål. Serieledarna från Strömstadtog därefter över taktpinnen, men det var nära att man fick se Lisa Lundgren göra sitt andra mål när hon helt fri sköt strax över ribban.

Mycket i den första halvleken kom att handla om Sandra Nielsen. Med drygt fem minuter kvar av första halvlek drev hon upp bollen längs vänsterkanten och passade snyggt in i straffområdet till lagkapten Frida Nilsson som rullade in 3-1. - Det var jämnt i 20 minuter. Sedan tycker jag att vi tog över totalt, säger IFK-tränaren René Nielsen om första halvlek.

Hemmadominansen fortsatte i andra halvlek. I den 55:e minuten fullbordade Sandra Nielsen sitt hattrick med målet som innebar 4-1. Gästernas duktiga Alexandra Öst Gustavsson var i anfallet efteråt mycket nära att reducera, men Alva Stark kom ut braoch räddade friläget.

I 60:e minuten gjorde Frida Nilsson 5-1. Den sista halvtimmen blev en transportsträcka mot säsongens tredje IFK-vinst. Efter 7-2, inför cirka 150 åskådare på Strömsvallen, valde René Nielsen att hylla kollektivet och menar på att det här var lagets hittills bästa match. - Tjejerna spelar bra fotboll över hela planen. Vi har ett bra passningsspel, vi gör mål och är bra bakåt. Det är utan tvekan vår bästa match. Jag är jättestolt över dem. Det här var en lagseger, säger han.

På fyra matcher har IFK tre segrar och en oavgjord. Detoppar därmed serien med tre poäng före IK Rössö u-lag. Dessutom har man med målskillnaden 31-8 ett mycket bra utgångsläge inför fortsättningen. - Nu ska man inte ropa för högt, men jag tycker att vi är för bra för den här serien. Vi spelar jättebra, säger René Nielsen.