Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tysklands Josephine Hennnig (till vänster) och Lina Magull mot Sveriges Kosovare Asllani (till vänster) och Fridolina Rolfö.

"Det här var aktivt försvarsspel"

Mållöst, men Sverige får ändå tummen upp av krönikörerna efter premiärmatchen i EM. "Det var en taktisk triumf från början till slut", skriver Expressens Anna Friberg. Samtidigt efterlyses mer kraft framåt.

Sveriges fotbollsdamer har förlorat de senaste tio matcherna mot Tyskland i mästerskapssammanhang, så att hålla nollan ses av många som bedrift.

Dagens Nyheters Anders Sännås Lundqvist hyllar den svenska defensiven, och särskilt en spelare:

"Framför allt Nilla Fischer var lysande i sin roll. Låg hela tiden rätt i position, glidtacklade, rensade i luften och hade den långa tån när så krävdes."

Mot final?

Aftonbladets Simon Bank skriver att spelet inte var något "man charmar Europa med", men att Sverige "snöt sig i näven, gjorde sitt jobb".

"Det här var aktivt försvarsspel, inte reaktivt. Det var utgångsläge tio meter in på offensiv planhalva, backlinjen högre upp, tre kompakta lagdelar och två ultralojalt arbetande anfallare i Lotta Schelin och Fridolina Rolfö", skriver han.

Anna Friberg ser glädjescener i spåkulan:

"En seger kommer allt närmare mot detta Tyskland. Vill det sig mer än väl är den bara några veckor bort, i en EM-final."

"Något fattades"

Sydsvenskans Jan Jönsson är inte lika imponerad utan anser att det är för tidigt att "blåsa faran över och prata slutspel".

"Pia Sundhage har lite att jobba på för att detta ska lyfta", skriver han.

Inte heller SVT:s expert Daniel Nannskog är nöjd.

- De har stora problem i anfallet, där måste man bli bättre, säger han till SVT Sport.

"Det var en oväntat öppen och publikfriande match, där det enda som egentligen saknades var mål", skriver Göteborgs-Postens Eric Hilmersson, och fortsätter:

"Sverige hade stundtals ett stort bollinnehav, men precis som i tidigare matcher var det något som fattades när man närmade sig straffområdet."