"Det är för svårt för mig att välja ett ställe"

Göteborg och västkusten erbjuder ett stort utbud av fina miljöer och platser, inte minst under sommaren. GP frågade en rad idrottsprofiler med anknytning till Göteborg om vad de har för smultronställen i och runt Västsveriges största stad.

ANNONS
|

Röda sten i Majorna, en tur med båten i skärgården eller att sitta hemma på altanen och bara njuta. När GP frågade flera idrottsprofilermed anknytning till Göteborg om vad dehar för smultronställeni stan med omnejdfanns det flera olika pärlor som nämndes.

NHL-målvakten och tidigare Frölunda-keepern Henrik Lundqvist hade svårt att bestämma sig när han fick frågan.

– Hela västkusten. Det är för svårt för mig att välja ett ställe. Det handlar mer om vilka man är med. Men det får bli hela västkusten, säger "Henke".

Tvillingbrorsan Joel, lagkapten i Frölunda till vardags, lyckades däremot välja ut en favorit.

– Sommarstället på Tjörn. Skön avkoppling i lugn miljö, där känner man sig ledig. Mycket sol och bad och så lite jordgubbsplockning på det.

ANNONS

En plats i Göteborg som många idrottsprofiler håller varmt om hjärtat är Röda sten. Ettannat uppskattat område är Delsjön.

– Otroligt vacker natur och det finns något för alla. Badplats, café, kajakuthyrning och mysiga promenadstigar, är GFC- och landslagsanfallaren Pauline Hammarlunds omdöme av pärlan i östra Göteborg.

För att ta del av alla de tillfrågade idrottsprofilernas smultronställen, kika in bildspelet.

ANNONS