Dejan Kulusevski hyllas efter superinhoppet: ”Blir glad i hjärtat”

Två assist i det första inhoppet. Ett hyfsat sätt att presentera sig på EM-scenen. Dejan Kulusevski, 21, glänste mot Polen.
– Jag tycker att man såg i dag vad han tillför ett svensk landslag, säger Emil Forsberg.

ANNONS
|

Han var sugen på att starta mot Polen, Dejan Kulusevski. Förbundskapten Janne Andersson valde dock att placera Juventus FC-stjärnan på bänken. Robin Quaison och Alexander Isak startade på topp i den sista gruppspelsmatchen.

– Jag tyckte att Robin gjorde det bra senast och jag var inte säker på att Dejan var framme för att spela 90 minuter. Därför gjorde jag som jag gjorde, förklarade förbundskapten Janne Andersson.

Dejan Kulusevski skulle dock komma in. I matchminut 55.

När han klev av planen 40 minuter senare hade han spelat fram till två mål. Först till Emil Forsbergs 2–0, sedan till Viktor Claessons matchavgörande 3–2.

ANNONS

Det inhoppet var fantastiskt!

Dejan Kulusevski själv mötte inte media efter matchen, men landslagskamraterna pratade gärna om honom:

– Två assist direkt ... Det inhoppet var fantastiskt! Han kom in med vilja och kreativitet Det är otroligt skönt att ha en sådan spelare som kan hoppa in. Jag tycker att alla inhoppare gjorde det bra när de kom in, säger Albin Ekdal.

Mm, Viktor Claesson blev ju matchvinnare.

– Vi snackade inför EM att vi har en bredare trupp och kan sätta in folk som kan förändra matchbilder. Senast kom Robin (Quaison) in och fixade en straff, nu gjorde Dejan två assist, säger just Viktor Claesson.

Janne Andersson igen:

– Dejans inhopp var jättebra. Han har avgörande egenskaper. Nu kom han in och tillförde det man vill att en inhoppare ska göra.

– Och jag tycker att han har hantera hela situationen med sjukdomen på ett jättebra sätt.

Det var kul att ha Dejan tillbaka

Emil Forsberg så:

– Det var kul att ha Dejan tillbaka. Jag tycker man såg i dag vad han tillför ett svensk landslag.

Emil Forsberg svarade också på frågan om det är svårt för Janne Andersson att välja spelare till startelvan i den stundande åttondelsfinalen mot Ukraina på tisdag:

– Absolut, men det är så det ska vara också. Jag tror att Janne hellre vill ha huvudvärk än att veta vilka spelare han ska ta ut. Nu har vi många spelare som är i form. Vi gör det som ett lag. Det är kul att se de som kommer in och sätter avtryck. Man blir glad i hjärtat när de kommer in och gör den insatsen som de gör.

ANNONS
ANNONS