Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sveriges förbundskapten Pia Sundhage på fredagens landslagsträning inför EM-genrepet mot Mexiko.

De startar mot Mexiko – och i EM?

Den svenska startelvan mot Mexiko i EM-genrepet är väntad. Och räkna med att laget till stora delar ser likadant ut när fotbolls-EM i Nederländerna drar igång.

Bayern Münchens Fridolina Rolfö tar den på förhand mest ovissa platsen, bredvid Lotta Schelin på topp, i lördagens landskamp mot Mexiko, den sista före EM-premiären mot Tyskland den 17 juli.

I övrigt bjöd förbundskapten Pia Sundhage på få överraskningar, och hon hoppas att helgens match ska visa att det är rätt uppställning också i EM.

- I den bästa av världar, ja. Nu har vi haft lite kontinuitet med startelvan och det är en styrka i sig. Vi har valt att försöka hitta en startelva som är lite mer regelbunden och nu när vi kommer att ha tre dagar mellan matcherna (i EM) så är chansen kanske större, säger Pia Sundhage.

Sveriges 4–4–2-uppställning mot Mexiko är exakt densamma som i de två senaste landskamperna, mot Skottland (1–0) och USA (0–1): 1 Hedvig Lindahl – 15 Jessica Samuelsson, 5 Nilla Fischer, 3 Linda Sembrant, 2 Jonna Andersson – 9 Kosovare Asllani, 17 Caroline Seger, 7 Lisa Dahlkvist, 22 Olivia Schough – 8 Lotta Schelin, 18 Fridolina Rolfö.

- För att få någon form av samspel så kan det vara en fördel när samma spelare står på planen, säger Pia Sundhage.

- Ju mer tid de tillbringar med varandra, desto större är chansen att de tänker samma tanke i vårt anfallsspel. I försvarsspelet spelar det ingen roll vilka som spelar, de klarar det.

Matchen mot Mexiko spelas i Falkenberg och har avspark klockan 18.15 på lördag.