Daniele De Rossi syndabock när Roma tappade poäng. Arkivbild.
Daniele De Rossi syndabock när Roma tappade poäng. Arkivbild.

De Rossis örfil kostade poäng: "Nonsens"

ANNONS
|

Ledning med 1–0 i mitten av andra halvlek. Då delade Romas lagkapten Daniele De Rossi ut en örfil på Genoas Gianluca Lapadula.

Domaren, efter att ha använt videoassistans, gav rött kort till De Rossi och straff till Genoa. Örfilade Lapadula gjorde mål på straffen och matchen slutade 1–1.

- Det är naivt att tro att något undgår VAR (videodomaren). Det här är två förlorade poäng. Annars spelade vi på rätt sätt och jag är nöjd med insatsen, bortsett från Danieles nonsens, säger tränaren Eusebio Di Francesco till italiensk media.

ANNONS

- Jag ber alla om ursäkt och är väldigt ledsen, säger De Rossi.

Tabellfyran Roma tappade värdefulla poäng gentemot serieledaren Napoli. Serie A-ettan vann med 1–0 borta mot Udinese efter mål av Jorginho på returen efter sin egen straffmiss.

Succétränaren Maurizio Sarri sågade underlaget men hyllade laget.

- Horribla förhållanden och knappt godkänt för toppfotboll. Vi behövde tre bollkontakter för att ens få kontroll på bollen, säger Sarri.

- Det ser ut som att vi har tagit ett kliv den här säsongen genom att vinna "fula" matcher och det ger resultaten vi behöver.

Juventus besegrade Crotone med 3–0 hemma där alla tre målen kom i andra halvlek. Landslagsmittfältaren Marcus Rohdén spelade hela matchen för Crotone. Juventus är trea i Serie A på 34 poäng, två poäng bakom Inter och fyra bakom Napoli.

ANNONS
TT-AFP
ANNONS