Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Dansare från Strömstad tog VM-brons i boogie woogie

Jonathan Haug, uppvuxen i Strömstad, tog ett brons tillsammans med Emma Danielsson från Dingle när VM i boogie woogie avgjordes i Moskva i helgen.

Strömstadsbördige Jonathan Haug och Emma Danielsson från Dingle deltog i seniorklassen main class i boogie woogie.

Det nordbohuslänska dansparet tävlade i Dynamo, en del av Moskva – och det gick väldigt bra.

Paret slutade trea i finalen av den snabba disciplinen och fyra i den långsamma disciplinen, vilket sammantaget gav Jonathan Haug och Emma Danielsson ett VM-brons.

– Det var riktigt gött att lyckas så bra i VM. Det var vårt bästa resultat på mästerskapsnivå hittills, säger Jonathan Haug.

Hur var motståndet?

– Det var riktigt tufft. Alla försöker ju toppa formen till VM och konkurrensen är hård när man är där. Men det kändes väldigt bra.

Det känns mäktigt att representera Sverige, man är stolt

I finalen fick de bara se sig slagna av det norska paret, som tog guldet, och det finska paret på silverplats.

– Det känns mäktigt att representera Sverige, man är stolt. Det var ett härligt gäng som var där, ett jättebra team, säger Jonathan Haug.

Jonathan Haug är född 1989 och började dansa balett som sexåring i Strömstad. Mamma Lisbeth Ericsson var drama- och teaterpedagog och ville att sonen skulle prova. Bostadsadress då var Näsinge. Senare flyttade familjen till Tjärnö, och de har även bott inne i stan.

Jonathan fortsatte med bugg hos Västkustbuggarna, och upptäckte som 11-åring boogie woogie.

– Det blev kärlek vid första steget. Fantastisk musik! Allt med boogie har jag älskat sedan dess, har han tidigare sagt i intervju med Strömstads Tidning.

Och nu är han alltså bronsmedaljör i VM.

Även juniordansarna gjorde bra ifrån sig

Fjällbackaklubben Danceport skickade två juniorpar till VM i boogie woogie i Moskva. Och det blev en framgångsrik tävling även för dem i den ryska huvudstaden.

Martin Skarin och Ida Gullbrandsson tog sig hela vägen till final och slutade där på en sjunde plats under sitt första VM.

Det tyska paret Anton Graßl och Magdalena Schmid tog hem tävlingen.

Danceports andra par, Ted Alfredsson och Julia Nyman, var nära att nå semifinal men fick den här gången nöja sig med en hedrande trettonde plats under sin första stora utlandstävling.